“ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ”

Η 28η Οκτωβρίου 1940 και ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος που ακολούθησε αποτελούν ακόμη μία ένδοξη σελίδα τής Ιστορίας του Λαού μας και διατρανώνουν τη διαχρονική και προαιώνια στάση των Ελλήνων, προς υπεράσπιση της Ελευθερίας τους. Οι σειρήνες τού πολέμου που ήχησαν το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, έκαναν τού Έλληνες ν’ ανατρέξουν στην πλούσια ιστορία τους και ν’ ανασύρουν, ως ηθικά εφόδια, το «Μολών Λαβέ», τον «Ίτε Παίδες Ελλήνων», το «Ελευθερία ή Θάνατος» και, με αυτά τα εφόδια, να οδηγηθούν με αυταπάρνηση και ηρωισμό στη μάχη, από την οποία, ενάντια σε κάθε εκτίμηση και στρατιωτική ανάλυση, εξήλθαν νικητές.

Με τη Νίκη τους, οι Έλληνες το 1940, στα βουνά τής Ηπείρου, δεν υπερασπίστηκαν μόνο την Ελευθερία τους και την Εθνική Αξιοπρέπεια και Ανεξαρτησία τους. Πρόσφεραν, επίσης, την πρώτη νίκη επί του ολοκληρωτισμού και της τυραννίας. Έκτοτε και, κατά τις δεκαετίες που μεσολάβησαν, οι τότε εχθροί έχουν γίνει σύμμαχοι και η Ευρώπη, από ένα απέραντο πεδίο μαχών, έχει γίνει πεδίο δημοκρατίας, πολιτισμού και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν καθιστά άνευ ουσίας τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αυτή η ημερομηνία, αποτελεί ιστορικό ορόσημο για το Λαό μας και, διαχρονικά, είναι επίκαιρη και χρησιμεύει, ως υπενθύμιση στις νεότερες γενιές, των επιτευγμάτων που έχει καταφέρει ο μονιασμένος Λαός μας και πόσο καταστροφική και ολέθρια είναι για τους λαούς η μισαλλοδοξία και η προσπάθεια επιβολής του δικαίου του ισχυρού.

Ο εορτασμός του Έπους του 1940 είναι επίκαιρος, ειδικώς εφέτος, γιατί οι σειρήνες του πολέμου ηχούν και πάλι στη γειτονιά μας. Άλλου είδους ολοκληρωτισμοί δείχνουν να μην έχουν διδαχθεί από την Ιστορία ή, απλώς, να είναι συνεπείς με τη φύση τους και, ενάντια σε κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού των Δικαιωμάτων των Λαών και των Ανθρώπων, επιχειρούν να υποδουλώσουν Κράτη και Λαούς και απειλούν με πυρηνικό όλεθρο όλη την Υφήλιο.

Ως Έλληνες οφείλουμε, έναντι της Ιστορίας μας και των σύγχρονων προκλήσεωνν να ομονοούμε στα Εθνικά συμφέροντά μας, να είμαστε μονιασμένοι και αποφασιστικοί στην υπεράσπιση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και να επιδιώκουμε τη συμφιλίωση και τη συναδέλφωση των λαών, που αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις διασφάλισης της Ελευθερίας, ατομικής και συλλογικής.

Κασίμη Ιωάννα

Ειδική Συνεργάτης

Π.Ε. Κορινθίας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
error: Content is protected !!