ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 22/11/06: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Μ. ΔΡΙΤΣΑ ΣΤΟ Δ.Σ. – ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ

Το ανεκτίμητης αξίας αρχείο της εφημερίδας “Αλλαγή στο Λουτράκι”, μας θυμίζει, σήμερα, τη βαρυσήμαντη και ενωτική ομιλία του ιστορικού στελέχους της “Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών”, του αείμνηστου Μ. Δρίτσα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 22 Νοεμβρίου 2006. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη του Γ. Γκιώνη, στις εκλογές του 2006, και λίγες εβδομάδες πριν η “Παρέμβαση” αναλάβει τα ηνία του Δήμου.

Ο Μ. Δρίτσας με την παράταξη της “Παρέμβασης”, στη συνεδρίαση της 22/11/2006

Για τους νεότερους, να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί μια προεκλογική περίοδος γεμάτη εντάσεις, με “χτυπήματα κάτω από τη ζώνη”, όπως αυτό που οδήγησε το Μ. Δρίτσα στην έκπτωσή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Ο πρώην επικεφαλής της “Παρέμβασης” προσέφυγε, κατά της συγκεκριμένης απόφασης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωσή της, για πέντε συγκεκριμένους λόγους. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, τον δικαίωσε οριστικά και αμετάκλητα για τον πρώτο από τους πέντε λόγους, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει στην εξέταση των υπολοίπων. Η έκτακτη έκδοση της εφημερίδας “Αλλαγή στο Λουτράκι”, η οποία δημοσίευσε την απόφαση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογική επικράτηση του Γ. Γκιώνη.

Ο Μ. Δρίτσας επέστρεψε στη θέση του, στη συνεδρίαση της 22/11/06. Στην ομιλία του, ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν τον ίδιο και την “Παρέμβαση”, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Μεταξύ άλλων, έκανε ιδιαίτερη μνεία σε “δημοτικούς συμβούλους που διαχώρισαν τη θέση τους, παρότι ήταν στην απέναντι πλευρά”, τον Χ. Γεωργίου, τον Ν. Μαστρογιάννη και τον Δ. Πρωτονοτάριο.

Τελειώνοντας την ομιλία του, ανέφερε τα εξής: “Ο μόνος δημοσιογράφος ο οποίος, δεοντολογικά, στάθηκε και ζήτησε και μια άλλη άποψη, ήταν ο Παντελής Μνηματίδης. Είναι ο μόνος δημοσιογράφος ο οποίος είχε το κουράγιο να ζητήσει την αντίθετη άποψη“.

Δείτε την ιστορική ομιλία του Μ. Δρίτσα, πατώντας στην παρακάτω εικόνα:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
error: Content is protected !!