ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ

Το δελτίο Τύπου των καθηγητών της Ανατολικής Κορινθίας, απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην ισχνή μειοψηφία που, για λόγους που μπορούν πολλοί να εικάσουν, επέμενε ο Προαστιακός να μη μπει στην πόλη του Λουτρακίου. Αντίθετα, ισχυρίζονταν ότι πρέπει να δημιουργηθεί μονάχα μια στάση στον Ισθμό και από εκεί να υπάρχει … συγκοινωνία με μικρά λεωφορεία προς την πόλη μας.

Παρακαλεί ο απλός κόσμος στην Κόρινθο, ώστε να υπάρξει επαρκής σύνδεση με το σταθμό του Προαστιακού. Ζητούν το αυτονόητο: να μπορούν να μετακινούνται απρόσκοπτα από και προς τις δουλειές τους ή τις σχολές που φοιτούν, αλλά και να μην υπονομεύεται η τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της πόλης, λόγω της ταλαιπωρίας και της οικονομικής αφαίμαξης των επιβατών.
Διαβάστε αυτούσιο το δελτίο Τύπου και θα καταλάβετε γιατί χιλιάδες δημότες και κάτοικοι του Λουτρακίου, μαζί με τους φορείς της πόλης, επέμεναν ο τερματικός σταθμός του Προαστιακού να γίνει στην οδό Αιγαίου, μέσα, δηλαδή, στην πόλη μας:

«ΑΜΕΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, λαμβάνοντας υπόψη την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση πολλών συναδέλφων μας που, καθημερινά, μετακινούνται με τον Προαστιακό, προσυπογράφει την παρακάτω επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού (ΣΕΕΠ) και καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν, ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο. Ενημερώνει, επίσης, ότι για το ζήτημα αυτό πρόκειται να συναντηθεί -από κοινού με το σωματείο των δασκάλων- με τον Δήμαρχο Κορινθίων.

«Ζητούμε από το Δήμο Κορινθίων να αποκαταστήσει τη λεωφορειακή σύνδεση της Κορίνθου με το Σταθμό του Προαστιακού σιδηρόδρομου, γιατί η εξυπηρέτηση της μετακίνησης αποτελεί δικαίωμα όλου του επιβατικού κοινού.
Οι καθημερινά μετακινούμενοι εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές, οι Κορίνθιοι δημότες που ταξιδεύουν συχνά προς/από την Αθήνα, αλλά και οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στην πόλη της Κορίνθου στερούνται, επί χρόνια, τη δυνατότητα μετακίνησής τους με αστικό ή δημοτικό μέσο προς/από τον Σταθμό του Προαστιακού.
Η έλλειψη ανταπόκρισης υπονομεύει, επίσης, κάθε προσπάθεια πολιτιστικής, τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης, ενισχύοντας μόνο την απεριόριστη χρήση ρυπογόνων οχημάτων και άρα την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Αντιθέτως, η τακτική λεωφορειακή σύνδεση θα ενθαρρύνει και θα διευκολύνει περισσότερους ανθρώπους να επισκεφθούν την Κόρινθο και να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ (ΣΕΕΠ)»

»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Δεκέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
error: Content is protected !!