“ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ”

Με πρωτοβουλία του βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γ. Ψυχογιού και τη συνυπογραφή του αρμόδιου τομεάρχη Ν. Φίλη, κατατέθηκε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο: «Άμεση κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Αγίων Θεοδώρων και άλλα σχολεία της Κορινθίας λόγω των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για την αξιολόγηση», η οποία αφορά στην επιτακτική ανάγκη άμεσης στελέχωσης των Σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κορινθίας.

Ακολουθεί η Ερώτηση:

Ερώτηση

Προς την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Άμεση κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Αγίων Θεοδώρων και άλλα σχολεία της Κορινθίας. λόγω των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για την αξιολόγηση»

Βρισκόμαστε στο τέλος Φεβρουαρίου και πολλά Δημοτικά σχολεία της Κορινθίας αντιμετωπίζουν κρίσιμα εκπαιδευτικά κενά. με χαμένες ώρες διδασκαλίας, αφού οι εκπαιδευτικοί μετατίθενται μέσα στη χρονιά ως σύμβουλοι εκπαίδευσης, χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη από το Υπουργείο σας για την έγκαιρη αναπλήρωσή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 1ο Δημοτικό Αγίων Θεοδώρων όπου, από τις 3/2/2023, οι μαθητές της Στ’ τάξης έχουν μείνει χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό!  

Παρόμοια προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα δημοτικά σχολεία του Νομού. Μια κατάσταση απαράδεκτη με απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου και παρά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Κορινθίας, με στόχο να παρουσιαστεί η αξιολόγηση στην Κορινθία και την Πελοπόννησο ως επιτυχημένη, πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπάρχει τεράστια ανησυχία και προβληματισμός σε μαθητές και γονείς, επειδή δεν μπορούν να διενεργηθούν βασικά μαθήματα στο Δημοτικό των Αγίων Θεοδώρων, με τους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους σε σημαντικές τάξεις, όπως η έκτη δημοτικού, να μένουν πίσω ενόψει Γυμνασίου, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που έχουν επωμιστεί ένα δυσανάλογο βάρος τα τελευταία τρία χρόνια, να βρίσκονται σε αδιέξοδο και να καλούνται να καλύψουν εκ των έσω τα σημαντικά αυτά κενά, για να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μην επηρεάσουν αυτές οι ελλείψεις τους μαθητές.

Κι επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι, σημειώνεται πως, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η αρμόδια Διεύθυνση είχε αιτηθεί την κάλυψη 40 κενών θέσεων και το Υπουργείο είχε, τότε, ανταποκριθεί άμεσα με 45 θέσεις!

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται η Υπουργός:

Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων και τα υπόλοιπα σχολεία του Νομού;

Οι υπογράφοντες Βουλευτές

Ψυχογιός Γιώργος

Φίλης Νίκος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
error: Content is protected !!