ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός, σχετικά με το καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας που βιώνουν οι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων αποτελούν κρίσιμο παράγοντα της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας τους. Οι υπηρεσίες αυτές, στην πλειοψηφία τους, στελεχώνονται με Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται επί πολλά έτη. Πρόκειται για εργαζόμενους που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο να κρατηθεί όρθια η δημόσια υγεία στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, επιδεικνύοντας υπερπροσπάθεια και επαγγελματισμό.

Μετά την κατάθεση της Αναφοράς στη Βουλή, προκειμένου να πάρει επίσημες απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο, ο κ. Ψυχογιός δήλωσε: «Έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές το Νοσοκομείο Κορίνθου και έχουμε θέσει εντονότατα την ανάγκη παραμονής των εργαζόμενων αυτών στις θέσεις τους. Εκτός όμως αυτού, θέλω να σημειώσω ότι έχω κι εγώ προσωπική εμπειρία, όποτε χρειάστηκε οικογενειακά να νοσηλευτούμε στο Γ.Ν. Κορίνθιου, για τις παρά πολύ σημαντικές και κρίσιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι ΣΟΧ, πολλές φορές κάνοντας υπέρβαση του ρόλου και των δυνάμεών τους, όπως και βέβαια και το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Προφανώς, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στο πλάνο της, την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών-υποστηρικτικών λειτουργιών του ΕΣΥ. Πρόκειται για μια εξέλιξη που ζητάμε να ανατραπεί, εδώ και τέσσερα χρόνια, μαζί με τους εργαζόμενους, καθώς θα οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, θα επιδεινώσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και θα επιβαρύνει πολλαπλάσια τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Κορίνθου και κατ’ επέκταση το δημόσιο ταμείο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναφέρει τις προσλήψεις προσωπικού στις υποστηρικτικές υπηρεσίες στα Δημόσια Νοσοκομεία, με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), με αξιοπρεπή αμοιβή και καλές συνθήκες εργασίας, απαλλάσσοντας τις δημόσιες δομές υγείας από τα εργολαβικά συνεργεία, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους. Η μόνη λύση είναι η διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των ΣΟΧ, η παράταση των συμβάσεών τους και η κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των δομών υγείας όπου υπηρετούν, με μόνιμες θέσεις, μέσα από διαγωνισμό και μοριοδότηση της πολύτιμης προϋπηρεσίας τους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
error: Content is protected !!