«ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ, ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧH»

Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε, ως Δημοτική Αρχή, είναι η προστασία και η διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας. Για όσους δεν το γνωρίζουν, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Γεράνεια Όρη έχουν ενταχθεί στο πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000. Η προστασία της φύσης, της πανίδας και της χλωρίδας της περιοχής και η εξασφάλιση της ομαλής διατήρησής τους, αποτελεί για μας προτεραιότητα.

Γι’ αυτόν το λόγο, προβήκαμε στη διάνοιξη και τον καθαρισμό αγροτικών δρόμων, στον παράλληλο της Εθνικής Οδού, μέσα σε οικισμούς και, φυσικά, στις δυσπρόσιτες δασικές μας περιοχές. Η προσπάθειά μας αυτή υλοποιήθηκε, όχι μόνο με τα ίδια μέσα που διαθέτει ο Δήμος, αλλά και με τη συμβολή της Περιφέρειας και του Στρατού.

Επιπλέον, ιδρύσαμε δύο νέα Πυροσβεστικά Κλιμάκια, ένα στα Ίσθμια κι ένα στους Αγίους Θεοδώρους. Μάλιστα, το κλιμάκιο των Αγίων Θεοδώρων είναι επανδρωμένο, επί 24ωρου βάσεως, και διαθέτει δύο πυροσβεστικά οχήματα, που παραμένουν σε επιφυλακή, ειδικά τις επικίνδυνες μέρες με ισχυρούς ανέμους. Επίσης, ενισχύθηκε ο Εθελοντικός Σύλλογος, με την αύξηση του απαραίτητου εξοπλισμού πυρόσβεσης.

Τέλος, τοποθετήθηκαν τρεις δεξαμενές νερού, των 100 κυβικών έκαστη, μέσα στο δάσος, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, για τη χρήση τους από την Πυροσβεστική και τους Εθελοντικούς Συλλόγους, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια τεσσάρων ετών.  Δίνουμε το «παρών» και συνεχίζουμε….

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
error: Content is protected !!