Ι. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Ένα σημαντικό πρόβλημα της καθημερινότητας είναι το κυκλοφοριακό και οι θέσεις στάθμευσης στο Δήμο μας. Για το κυκλοφοριακό, είναι αναγκαίο, αρχικώς, να τηρηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για την τροφοδοσία των καταστημάτων. Η τροφοδοσία οφείλει να γίνεται μέχρι τις 10 το πρωί, έτσι ώστε να μην κυκλοφορούν μεγάλα φορτηγά, τις ώρες αιχμής.

Έχουν οριστεί, εδώ και αρκετό καιρό, χώροι επιβίβασης και αποβίβασης για τα τουριστικά λεωφορεία, με κίτρινη διαγράμμιση. Αυτές οι θέσεις είναι μονίμως κατειλημμένες από Ι.Χ., με αποτέλεσμα τα τουριστικά λεωφορεία να σταθμεύουν στη μέση του δρόμου, για επιβίβαση και αποβίβαση, προκαλώντας, πολλές φορές, κυκλοφοριακό χάος στην πόλη.

Θα πρέπει να σταματήσει οριστικά η στάθμευση στις γωνίες, στις διαβάσεις, όπως και το διπλοπαρκάρισμα. Πρόκειται για απλές οδηγίες και εντολές του Κ.Ο.Κ. 

Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν, άμεσα, θέσεις στάθμευσης. Το καλοκαίρι και, γενικότερα, τις περιόδους που η πόλη έχει αυξημένη επισκεψιμότητα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο πολλές φορές είναι αποτρεπτικό για τους επισκέπτες μας. 

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

– Ξεκινώντας από την είσοδο του κύριου ιστού της πόλης, να υπάρξει ανεμπόδιστη διασύνδεση του χώρου στάθμευσης, πίσω από την Λέσχη Αξιωματικών, με το ποτάμι της οδού Μελίνας Μερκούρη, το οποίο, αφού πρώτα γίνει μελέτη, πρέπει να εγκιβωτιστεί και, στο κέντρο του, να γίνει ένας πεζόδρομος με παρτέρια και παγκάκια.  Παράλληλα, στην κάθοδο και στην άνοδο, να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης, σε σχήμα ψαροκόκκαλου.  

– Ο χώρος στάθμευσης, στην Αθανασίου Οικονόμου, να γίνει πολυώροφος, με υπόγειους και υπέργειους ορόφους, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμικότητα.

– Να υλοποιηθεί μελέτη για νέους χώρους στάθμευσης, εντός και εκτός της πόλης, ακόμα και με αγορά οικοπέδων, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιβάρυνση του αστικού ιστού, αφού δεν θα οικοδομηθούν.

– Απαραίτητη είναι η σηματοδότηση των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης.

– Να πραγματοποιηθεί ανάλυση κόστους – οφέλους, με σκοπό τη διερεύνηση της κατασκευής υπόγειων χώρων στάθμευσης, όπως στην Πλατεία Παιδιού και το Πνευματικό Κέντρο, διατηρώντας τη χρήση των υπέργειων δομών.

– Ταυτόχρονα, να γίνει μελέτη αναγκαίων πεζοδρομήσεων, προς το παραλιακό μέτωπο.

– Ο Δήμος να προχωρήσει στην αγορά του «κτήματος Λέκκα» πάνω από το SPA, για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, με πρόσβαση από τον περιφερειακό δρόμο, με χρήση ανελκυστήρα.

Ο Ι. Αλεξανδρής είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την «Επιλογή Ευθύνης – Ώρα για Δράση»

και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κ. Ζερβό.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
error: Content is protected !!