ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ: «ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ»

Παρά το σημαντικό έργο που έχει συντελεστεί, κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας, Κώστας Δήμου, είναι ελάχιστες. «Δεν επιζητούμε την προσωπική μας προβολή, αλλά το καλό του τόπου», όπως ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά.

Του ζητήσαμε, λοιπόν, να κάνει έναν απολογισμό, με τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και αυτά που έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης:

«Από το ξεκίνημα της θητείας μας, έχουμε θέσει υψηλούς στόχους για την ανάδειξη του Λουτρακίου, ως τόπου υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επιγραμματικά, θα σας αναφέρω όλα όσα έχουν δρομολογηθεί από το Λιμενικό Ταμείο, μέσω των οποίων διαμορφώνεται μια ιδιαίτερη αναπτυξιακή προοπτική για το τόπο μας:

1) Ολοκληρώνεται η Α΄ Φάση της Ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

2) Έχει ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των υπόλοιπων τριών φάσεων της ανάπλασης, μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ και, αμέσως μετά τις εκλογές, θα τεθεί στη σχετική δημόσια διαβούλευση. Ταυτοχρόνως, συντάσσονται οι σχετικές μελέτες.

3) Η αναβάθμιση του Λιμένα Λουτρακίου έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Αλιείας και στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

4) Προχωράει, μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας, η υλοποίηση του βραχισμού και της αποκατάστασης του παραλιακού κρηπιδότοιχου, στην περιοχή των Καταρρακτών.

5) Ολοκληρώνεται, μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ, η διαδικασία που απαιτείται για να προχωρήσει η υλοποίηση του Αλιευτικού Καταφυγίου των Αγίων Θεοδώρων.

6) Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του λιμένος Μαυρολίμνης στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου και έχει ήδη συνταχθεί και παραληφθεί η απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη, για την ανάπτυξή του.

7) Έχει συνταχθεί και παραληφθεί η μελέτη για την αξιοποίηση της καθορισθείσας Θαλάσσιας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου.

8) Έχει δρομολογηθεί και συντάσσεται Ειδικός Κανονισμός, προκειμένου να επιλυθούν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του λιμανιού και τις παραχωρήσεις επί Χερσαίας Ζώνης Λιμένος, με σκοπό τη ομοιόμορφη εικόνα του παραλιακού μετώπου, στο σύνολο των παραχωρούμενων χώρων.

Η υλοποίηση των απαραίτητων έργων και μελετών που έχουν ήδη δρομολογηθεί, επιτρέπει στο Λιμενικό Ταμείο να σχεδιάζει, για την επόμενη πενταετία, την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων, τη δρομολόγηση θαλασσίων ταξί, για τη διασύνδεση των παραλιών του Δήμου μας και τη δημιουργία του Υδατοδρομίου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
error: Content is protected !!