ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: “ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΕΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ”!

Στη Βουλή έφερε το θέμα της απένταξης από το Ταμείο Ανάκαμψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, για το οποίο σας ενημέρωσε χθες το MONOLOUTRAKI.gr (πατήστε εδώ), ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός. Όπως, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι προφανές ότι η απένταξη ενός τέτοιου έργου, του οποίου μάλιστα η διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, θέτει πολύ σοβαρά ζητήματα  ασφάλειας και προστασίας της ζωής των κατοίκων, αλλά και των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος».

Ακολουθεί η Ερώτηση, αναλυτικά:                                                                                                         

Αθήνα, 24/10/2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Η απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας, στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, θέτει σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιβάλλον και υποδομές»

Κύριε Υπουργέ,

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, παραδεχτήκατε πως «πράγματι απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιπλημμυρικά, προκειμένου να υλοποιηθούν κάποια έργα που ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το Ταμείο», 

Πρόκειται για τέσσερα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μεταξύ των οποίων και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στοn Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, ύψους 25,5 εκ. Ευρώ.

Μια περιοχή που εδώ και χρόνια «χτυπιέται» από τη μια άκρη ως την άλλη, από μεγάλες πυρκαγιές και πλημμύρες και η αντιπλημμυρική της θωράκιση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. 

Είναι προφανές ότι η απένταξη ενός τέτοιου έργου, του οποίου μάλιστα η διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, θέτει άμεσα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας της ζωής των κατοίκων, αλλά και των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος.  Σημειώνεται, επίσης, πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ζημιές από την θεομηνία «Ζορμπάς», είχε διαθέσει στον οικείο Δήμο 5,5 εκ. Ευρώ για αποζημιώσεις και παρεμβάσεις σε αντιπλημμυρικά και άλλα έργα υποδομής, ώστε να θωρακιστεί η ευρύτερη περιοχή.

Δυστυχώς, η κυβέρνησή σας αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά κατώτερη των περιστάσεων και επικίνδυνα ανεπαρκής και οφείλει άμεσα να διασφαλίσει ότι το πολύ σημαντικό αυτό έργο θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε και προεκλογικά εξαγγείλει, με πανηγυρικό, μάλιστα, τρόπο.

Επειδή η απένταξη του ως άνω έργου αφήνει πλήρως εκτεθειμένες τις τοπικές κοινωνίες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων,

Επειδή η αναγκαιότητα των έργων – ειδικά στην εποχή της κλιματικής κρίσης – είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτη,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση και να υλοποιηθεί το εξαιρετικά σημαντικό για τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας;

Ο  ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ψυχογιός Γεώργιος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
error: Content is protected !!