«Η ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Η βουλευτής του νομού μας, Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη, τοποθετήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με σκοπό την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, για την εκλογή ευρωβουλευτών, τη διευκόλυνση εκλογέων, μέσω της επιστολικής ψήφου, στις ευρωεκλογές, αλλά και για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές. Η βουλευτής τοποθετήθηκε για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που ενδυναμώνει τη δημοκρατία, διότι ενισχύει τις επιλογές συμμετοχής των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες. Η βουλευτής δήλωσε ότι ο όρος «συμμετοχή» βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα μιας ζωντανής πολιτικής διαδικασίας μιας πραγματικά ευημερούσας δημοκρατίας και ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, σταθερά και διαχρονικά, επιδιώκει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στην ιστορική της ταυτότητα, όπου η έκφραση της λαϊκής βούλησης ήταν, είναι και θα παραμείνει ο κεντρικός πυρήνας του πολιτεύματος μας, διότι η λαϊκή κυριαρχία αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας.

Η βουλευτής δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και όλοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν δεσμευτεί, έναντι του ελληνικού λαού, ότι θα προωθήσουν όλες τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε βήμα – βήμα η Ελλάδα να βρεθεί στην προμετωπίδα της προόδου και της ευημερίας. Και δεν υπάρχει ισχυρότερο βήμα, από την ένωση όλων των δυνάμεων του ελληνισμού, από τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία, με όρους ισοτιμίας, σε όλες τις πολιτικές διαδικασίες, από τη διευκόλυνση των ανθρώπων που, λόγω εργασιακών υποχρεώσεων, δεν μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, από τη διευκόλυνση των νέων που φοιτούν σε διαφορετικό τόπο, από αυτόν που ψηφίζουν, από τη στήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που επιθυμούν να εκφραστούν πολιτικά, για το μέλλον της χώρας.

Αποτελεί, πλέον, πραγματικότητα, ότι στην Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, τα ποσοστά συμμετοχής μειώνονται, με αποτέλεσμα να αποτελεί, πλέον, καίριο πολιτικό ζητούμενο, η αντιστροφή αυτής της τάσης. Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν να μη συμμετέχουν σε εκλογές, αποδυναμώνει τη δημοκρατία μας, συνολικά, και δίνει καινοφανή επιχειρήματα στο λαϊκισμό και στις ακραίες απόψεις.

Η βουλευτής τόνισε τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, διότι, διαφορετικά, όλο και λιγότεροι θα αποφασίζουν για το μέλλον των πολλών. Συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου και τους συνεργάτες της, για την εξαιρετική δουλειά στην οργάνωση αυτής της πρωτοποριακής, για τη χώρα μας, προσπάθειας που συνδυάζει την τεχνολογική πρόοδο, αλλά και την οργανωτική επάρκεια, προκειμένου η διαδικασία να είναι σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα και, κυρίως, να είναι αξιόπιστη και να αποπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες, για την αδιαβλητότητά της. Επίσης, αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα του απόδημου Ελληνισμού, για συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες και δήλωσε ότι: «Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι ένα ζωντανό κομμάτι του έθνους που, σε πολλές περιπτώσεις, διαπρέπουν σε διάφορους τομείς της οικονομικής, επιστημονικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής, στον τόπο που κατοικούν. Ο καθένας από αυτούς φέρει διαφορετικές παραστάσεις και γνώσεις που, σε πολλές περιπτώσεις, μπορούν να υποβοηθήσουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία, για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος όλων των πολιτών. Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να είναι διασυνδεδεμένοι με τους στόχους, τα προβλήματα και την προοπτική της χώρας και όχι αποκομμένοι από την ιστορική της πορεία. Η σχέση τους με την Ελλάδα θα πρέπει να είναι ζώσα, ενεργή και παραγωγική. Διότι το ανθρώπινο κεφάλαιο του Οικουμενικού Ελληνισμού είναι τεράστιο και, εν πολλοίς, αναξιοποίητο».

Τέλος, η βουλευτής του νομού μας ανέφερε ότι: «Καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν περισσεύει, στην προσπάθεια του έθνους να ευημερήσει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να εξαιρούμε δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας. Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί τομή και αποφασιστικό βήμα, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Αποτελεί έναν ακόμα κρίκο, σε μια σειρά κρίσιμων νομοθετικών πρωτοβουλιών που ήρθαν και θα έρθουν, το επόμενο διάστημα, και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή, για πραγματικές αλλαγές, σε πολλά πεδία εφαρμοσμένης πολιτικής που υστερούμε. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση, αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι αταλάντευτα αποφασισμένοι να παράγουν κοινωνικό όφελος, για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Και σε αυτήν την προσπάθεια, διεκδικούμε τη δημοκρατική συμμετοχή κάθε πολίτη που μπορεί να βρίσκεται, τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, διότι η δύναμη του Ελληνισμού, η δύναμη του έθνους μας ενυπήρχε, ενυπάρχει και θα ενυπάρχει στην ενότητά του, στην ολότητά του».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Ιανουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
error: Content is protected !!