Σ. ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟΥ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»

Ο Σύλλογός μας πήρε μορφή το 2022.  Ήταν η υλοποίηση ενός οράματος που είχαμε για τον τόπο μας. Ήταν το αποτέλεσμα μιας αυθεντικής στάσης αγάπης για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, που μας επιτρέπει, καθημερινά, να δημιουργούμε και να καλλιεργούμε ατομικές αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η υπεύθυνη δέσμευση και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη φύση. Παράλληλα, όμως, είναι και μια προσπάθεια να αγωνιστούμε για να αλλάξει η νοοτροπία μας και να καλλιεργηθεί η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο και για να μπορούμε να δρούμε με τρόπο συνειδητό, ανιδιοτελή και μη εγωιστικό, για δίκαιους και ευγενείς σκοπούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο εθελοντισμός δεν διδάσκεται. Ο εθελοντισμός δεν είναι κάτι που μπορεί να μεταβιβαστεί με λόγια. Δεν μπορεί κάποιος να κάθεται αναπαυτικά σε μια καρέκλα και να ακούει μια διάλεξη, ή μπροστά στον υπολογιστή και να σχολιάζει, ή ακόμα και να συκοφαντεί ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για τον συνάνθρωπό τους, και να νιώθει εθελοντής. Για να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι εθελοντής, πρέπει να βιώνει και να συναισθάνεται τα πράγματα και τον κόσμο γύρω του. Να αναπτυχθεί πρώτα σε προσωπικό και ατομικό επίπεδο.

Αυτό κάνουμε κι εμείς ως Σύλλογος. Αγωνιζόμαστε, καθημερινά, έμπρακτα και προσπαθούμε να είμαστε γνώστες του αντικειμένου και των σκοπών που υπηρετούμε, με συνεχείς επιμορφώσεις και σεμινάρια.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Σωτήριος Κουφογιάννης

Υ.Γ.1: Διακατεχόμενοι από έντονο αίσθημα αλληλεγγύης, έχουμε μια αγκαλιά για εκείνους τους λίγους που προσπαθούν να κάνουν θόρυβο και να μας συκοφαντήσουν και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε δίπλα τους, για να τους βοηθήσουμε.

Επιπλέον προς γνώση τους, τους ενημερώνουμε ότι:

– ο αριθμός αναγνώρισης Ειρηνοδικείου Κορίνθου είναι: 49/15-09-2022 και ο αριθμός πρωτοκόλλου Πολιτικής Προστασίας είναι: 11212/13.07.2023.

– έχουμε 25 πιστοποιημένα μέλη σε διασώσεις και πυρκαγιές

Υ.Γ.2: Ενδεικτικά, αυτές είναι κάποιες από τις Πιστοποιήσεις του Προέδρου:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
error: Content is protected !!