«Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ L.T.O.»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον ορισμό της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κωστής Ζερβός αρνήθηκε να ορίσει εκπρόσωπο από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Ώρα για Δράση», της οποίας είναι επικεφαλής, εξηγώντας τους λόγους:

«Η Επιτροπή Τουρισμού έχει μια σειρά από αρμοδιότητες. Ενδεικτικά, αναφέρω τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης – στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Δήμου -, τη διαμόρφωση και πρόσθεση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής.  Επίσης, εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τα αναγκαία μέτρα, για την εύρεση και αποτελεσματική λειτουργία του τουριστικού τομέα και παρακολουθεί την απόδοσή του, ώστε να ενημερώνει, σχετικά, το δημοτικό συμβούλιο.

Τέσσερα χρόνια, απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει τίποτα.  Η τουριστική επιτροπή έχει εκπέσει των καθηκόντων της. Έρχεται, κάθε χρόνο, μια πρόταση από τον LTO, ο οποίος έχει επιφορτιστεί να κάνει μία πρόταση τουριστικής προβολής. Τελικά, πάντα «εκβιαζόμενοι», διότι είναι η μοναδική πρόταση, την ψηφίζουμε, για να μη μείνουμε χωρίς πρόγραμμα τουριστικής προβολής, ακόμα κι αν είναι μέτριο ή κακό. Όσες προτάσεις έχουμε κάνει, όσες ενέργειες έχουμε προτείνει, έχουν πέσει το κενό. Θεωρούμε ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τουριστική επιτροπή η οποία να επιτελεί το έργο της.

Ένας οργανισμός τουριστικής προβολής μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, στο  κομμάτι της τουριστικής προβολής, δεν είναι, όμως, αρμοδιότητά του να χαράζει τη στρατηγική και την πολιτική του τουρισμού.  Η τουριστική επιτροπή θα έπρεπε να είναι πάνω από τον LTO, να παράγει ένα έργο και μετά να το δίνει στον LTO προς υλοποίηση. Πρέπει να γίνει μια δουλειά υποβάθρου, η οποία δεν έχει γίνει, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, παρότι καταθέσαμε μια σειρά προτάσεων.

Δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε πολιτικά τη δράση αυτής της επιτροπής, επειδή διαφαίνεται ότι θα λειτουργήσει, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως λειτούργησε στην προηγούμενη τετραετία.»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
error: Content is protected !!