ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ, κα ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

Πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μ. Πρωτοπαππά, έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη Φιλαρμονική.  Στην εισαγωγή της, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Το ότι υπάρχει σήμερα οφείλεται στον αείμνηστο Μιχάλη Δρίτσα και σε κάποιους ανθρώπους που δεν είναι στη ζωή, σε κάποιους ανθρώπους που ήμασταν αντιπολίτευση και συνεργαζόμασταν, γιατί τότε ήταν διαφορετικές οι εποχές, απ’ ό,τι σήμερα».

Ο ιστορικός του μέλλοντος, πράγματι, θα γράψει ότι, όχι μόνο η ανασύσταση της Φιλαρμονικής, αλλά και η δημιουργία της Μουσικής Σχολής, στην οποία έχουν λάβει και λαμβάνουν μουσική παιδεία εκατοντάδες παιδιά του δήμου μας, έγιναν χάρη στον Μιχάλη Δρίτσα και στη δουλειά που, αφιλοκερδώς, έκανε ο ίδιος, με την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του, αδελφής του νυν Δημάρχου, η οποία είναι καθηγήτρια Μουσικής.

Η κα Πρωτοπαππά, όμως, ξέχασε κάτι. Και, μάλιστα αδικαιολόγητα, επειδή, πριν από περίπου μια δεκαετία, ήταν και εκείνη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Προμηθέα», δηλαδή του τότε Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου μας.

Το δημιούργημα που με τόσο κόπο έφτιαξε ο Μιχάλης Δρίτσας, ήταν έτοιμο να καταρρεύσει, λίγα χρόνια μετά, επί δημοτικής αρχής Λογοθέτη.  Κάποιοι, μάλιστα (και δεν εννοούμε τον πρώην δήμαρχο) πολεμούσαν λυσσαλέα την ίδια την ύπαρξη της Φιλαρμονικής και της Μουσικής Σχολής.

Ο άνθρωπος που μπήκε μπροστά και, αναλαμβάνοντας μεγάλο προσωπικό ρίσκο, αλλά και με τεράστιο επαγγελματικό κόστος, έσωσε αυτές τις οάσεις πολιτισμού του Δήμου μας, ήταν ο τότε πρόεδρος του “Προμηθέα”, Νίκος Λόης. 

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Νίκος Λόης, τον οποίο ξέχασε να αναφέρει η κα Πρωτοπαππά, είναι μέλος του συνδυασμού της και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με πολύ καλή παρουσία, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!