Χωρίς κατηγορία

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: “ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, στις 20 Μαρτίου, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε ένα σχέδιο δράσης 16 σελίδων, για την τουριστική προβολή του Δήμου, όπως κάθε χρόνο, χωρίς να προσθέσει κάτι νεότερο…

Είναι αρκετός ο σχεδιασμός αυτός για την προβολή του τόπου μας, σε μια εποχή μεταβολών και έντονης ανταγωνιστικότητας;

Η ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ θεωρεί ότι για τον Τουρισμό θα έπρεπε ήδη να είχε ανατεθεί και εκπονηθεί μια ολιστική μελέτη, με στρατηγική  πολιτική τουρισμού για όλον τον δήμο, αξιοποιώντας όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, από συλλογικούς φορείς και ιδιώτες.  Πάντοτε, δηλαδή, σε διαβούλευση με τους φορείς και σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.

Για μια ακόμη φορά, αιτούμαστε την αξιοποίηση του Νόμου 875/2021: «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ» (DMMO)  του υπουργείου Τουρισμού, όπως είχαμε αναφέρει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 2023, για τον τουρισμό.

Οι οργανισμοί διαχείρισης προορισμών έχουν ως στόχο τη προβολή, την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάπτυξη της βιώσιμης οικονομίας των τοπικών κοινωνιών και, γενικά, την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Ήδη, άλλοι Δήμοι (όπως ο Δήμος Θήρας) προχώρησαν σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, για τη δημιουργία ενός οργανισμού Διαχείρισης και Προβολής του Προορισμού, γνωστού ως DMMO.

Έχουν διερευνηθεί από την Δημοτική Αρχή τα δεδομένα αυτά;

Επειδή,

– ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου μας,

– για εμάς δεν είναι αρκετή αυτή η μορφή προβολής,

– σε αυτές τις δύσκολες και δυσοίωνες εποχές, οφείλουμε να αναζητήσουμε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που να θέτουν τους πυλώνες, αλλά και τις μελλοντικές τάσεις του τουριστικού προϊόντος στον δήμο μας,

απείχαμε της ψηφοφορίας, καταθέτοντας τις θέσεις της παράταξής μας.

Ευχόμαστε oι προβληματισμοί και οι προτάσεις μας να μην καταγραφούν ΜΟΝΟ στα πρακτικά, αλλά, αντιθέτως, να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες, για την επόμενη μέρα του Τουρισμού στο Δήμο μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!