ΣΧΙΝΟΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ – ΠΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ 6 εκ. Η Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  

Από νωρίς χθες το πρωί, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Α. Γκιολή, και του Διοικητή της Σχολής Μηχανικού, Ταξίαρχου Ν. Χαραλαμπίδη, για την κατολίσθηση στο δρόμο Σχίνου – Αλεποχωρίου.  Παρότι το σημείο είναι στα όρια της Π.Ε. Δυτικής Αττικής, «για μας το συμβάν είναι πολύ σημαντικό, διότι ο δρόμος συνδέει την Κορινθία, μέσω του Αλεποχωρίου, με την Αθήνα», όπως μας τόνισε ο κ. Γκιολής. 

Υπήρξε, μάλιστα, άμεση ενημέρωση του Περιφερειάρχη, Δ. Πτωχού, και έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη συνδρομή της Σχολής Μηχανικού στην αποκατάσταση της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άριστη συνεργασία της Π.Ε. Κορινθίας με τη Σχολή Μηχανικού, επιστεγάστηκε, στην προηγούμενη θητεία του Α. Γκιολή ως αντιπεριφερειάρχη, με την προμήθεια, μέσω ΕΣΠΑ, μηχανημάτων έργου, αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν παραχωρηθεί στη Σχολή, η οποία, με το εξειδικευμένο προσωπικό της, μπορεί να συνδράμει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 

Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της περιοχής δεν θα ξεκινήσουν πριν από την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα γίνει νέα αυτοψία από το κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) διότι το φαινόμενο είναι ακόμα ενεργό και υπάρχει κίνδυνος νέας κατολίσθησης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!