ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥ!

Την Κυριακή 14  Απριλίου, η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπάει, για άλλη μια φορά τα τελευταία 8 χρόνια, στο Λουτράκι. Το βουνό των Γερανείων θα υποδεχτεί τους τολμηρούς που θα επιλέξουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, στις δυο από τις ομορφότερες διαδρομές στη Ελλάδα.

Το βουνό του Λουτρακίου, εκτός από την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που προσφέρει στην περιοχή μας, μας τροφοδοτεί και με δύο διαφορετικά είδη νερού. Το ιαματικό και το φυσικό μεταλλικό νερό, και τα δυο μαζί αλλά και ξεχωριστά, έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του δήμου μας. Ο ορεινός αγώνας έρχεται να συνθέσει όλα αυτά τα διαφορετικά συστατικά, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την απόλυτη αγωνιστική εμπειρία.

Ο 6ος δρόμος Περαίας Χώρας, μήκους 10 χιλιομέτρων, μας συνδέει με την ιστορία της περιοχής, καθώς οι αθλητές κινούνται στον παλαιό δρόμο, μονοπάτι πια, που ένωνε το Λουτράκι με την Περαχώρα. Οι συμμετέχοντες παίρνουν μια μικρή γεύση για το κόπο που κατέβαλαν οι παλαιότεροι, απλώς για να μετακινηθούν από τη μια περιοχή στη άλλη. Σήμερα, όμως, με μόνο «αντίπαλο» τον εαυτό τους και το χρονόμετρο, τους δίνεται  η ευκαιρία να απολαύσουν το τοπίο, τη θέα της θάλασσας, καθώς και τις λεπτομέρειες στις πετρόχτιστες  πλαγιές του μονοπατιού.

Στο μονοπάτι των 22 χιλιομέτρων, οι αθλητές παίρνουν δύναμη από τη θάλασσα, απ’ όπου και ξεκινάνε την προσπάθεια τους, και ανανεώνουν τις δυνάμεις τους στους σταθμούς ανεφοδιασμού, αλλά και από τις αλλεπάλληλες εναλλαγές του τοπίου. Μια διαδρομή – ωδή εικόνων και συναισθημάτων, οδηγεί τους αγωνιζόμενους, λίγο πριν την κορυφή, να «ακουμπήσουν» τον ουρανό, ενώ παράλληλα αγναντεύουν δύο θάλασσες, τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό. Μετά, σαν το νερό, συνεχίζουν σταθερά την πορεία τους προς τη θάλασσα και τον τερματισμό!

Όπως το νερό είναι το στοιχείο που δίνει ζωή πάνω στο πλανήτη, έτσι και οι εθελοντές δίνουν «ζωή» στη διοργάνωσή μας. Όπως το νερό βρίσκει πάντα τη διέξοδο προς τη θάλασσα, έτσι και οι αθλητές θα βρουν τις δυνάμεις για να φτάσουν στον τερματισμό!

Την Κυριακή 14 Απριλίου, το Λουτράκι φοράει τα αθλητικά του και σας περιμένει να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!