ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΙΣΙΑ

Μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας, με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024», για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε, πριν λίγο στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση διοργανώθηκε από το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των στελεχών της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς: Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Περιφέρεια, Σχολή Μηχανικού, Ε.Κ.Α.Β., Δήμος Μεγαρέων, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Δημοτική Αστυνομία, και εθελοντικοί σύλλογοι.

H άσκηση αφορούσε στον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων, στη βάση ρεαλιστικού σεναρίου. Σκοποί της ήταν:

– η εφαρμογή των διαδικασιών που προβλέπονται στο σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» και στις κατευθυντήριες οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π., για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών,

– η πλήρης ενημέρωση και η αποσαφήνιση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων,

– η βελτιστοποίηση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των φορέων και όλου του εμπλεκόμενου δυναμικού Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο και η ανάδειξη τυχόν αδυναμιών/ δυσκολιών, κατά την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
error: Content is protected !!