ΔΙΩΡΥΓΑ: ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ …ΑΥΤΟΨΙΕΣ, ΣΕ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ!

Εννέα εκατομμύρια ευρώ είναι το κόστος των απαιτούμενων μελετών και των κατασκευαστικών εργασιών, για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου.  Αυτά τα 9 εκατομμύρια εγκρίθηκαν, σε χρόνο ρεκόρ, από το Υπουργείο Ανάπτυξης.  Το Υπουργείο στο οποίο είναι Υφυπουργός ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας.     

21/1: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Στις 21 Ιανουαρίου, ο Χ. Δήμας επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, και το Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.  Το αποτέλεσμα ήταν, σε λίγες μέρες, τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών να βρεθεί στη Διώρυγα, για την εκτίμηση της κατάστασης.

28/1: ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»

Στις 28/1, ο Χ. Δήμας ζητά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, βασιζόμενος στις επιστημονικές αναλύσεις, για την αυξημένη επικινδυνότητα της περιοχής.  Ο Περιφερειάρχης, Π. Νίκας, ενημερώνεται για τις κινήσεις του Χ. Δήμα και ανταποκρίνεται αμέσως: τμήμα της Διώρυγας θα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

3/2: ΕΡΓΟ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ» Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ

Σε νέα επικοινωνία του Χ. Δήμα με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, επισημαίνεται από τον υφυπουργό η ανάγκη να χαρακτηριστεί το έργο της αποκατάστασης ζημιών στα πρανή Διώρυγας Κορίνθου, ως σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου, ώστε να μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά η διαδικασία των μελετών και της αποκατάστασής της.

Ως αποτέλεσμα, ο Υπουργός Υποδομών υπογράφει σχετική υπουργική απόφαση, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η ασφαλής επαναλειτουργία της Διώρυγας.

5/2: ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ!

Έπειτα από δυο μέρες, υπογράφηκε, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η απόφαση για τη χρηματοδότηση, ύψους 9 εκ. Ευρώ, για τις απαιτούμενες μελέτες και κατασκευαστικές εργασίες, για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου.

Όλες αυτές οι διαδικασίες έγιναν μόλις σε δύο εβδομάδες.  Θα μου πείτε: «Τη δουλειά του έκανε ο βουλευτής, για τους πολίτες της Κορινθίας, οι οποίοι τον τίμησαν με την ψήφο τους».  Σωστό.  Μόνο που ο Χ. Δήμας κάνει και με το παραπάνω τη «δουλειά» του. Χωρίς, μάλιστα, φωτογραφίσεις, φανφάρες και … αυτοψίες.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
error: Content is protected !!