ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ;

Δεκαετίες τώρα, ένα από τα θέματα που απασχολεί πολλούς δημότες είναι οι ασφαλτοστρώσεις.  Εκατοντάδες είναι αυτοί που έχουν ζητήσει ή ζητούν να «πέσει» λίγη άσφαλτος, ώστε να μεταβαίνουν στα σπίτια τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Ο ΛΑΪΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

Κατά καιρούς, έχει ακουστεί ότι η άσφαλτος αποτελεί ένα ψηφοθηρικό εργαλείο του εκάστοτε αντιδημάρχου Πολεοδομίας, των κάθε είδους «τοπαρχών» ή, ακόμα και του εκάστοτε δημάρχου.  Ο λαϊκός μύθος μιλάει για κάποιον αντιδήμαρχο που κορόιδευε το διάδοχό του, λέγοντας: «Δεν έχει μάθει ακόμα και πάει και ρίχνει άσφαλτο για 1-2 ψήφους.  Εγώ αν δεν έπαιρνα ψήφους από 2-3 οικογένειες, δεν έριχνα με τίποτα».

ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το θέμα των ασφαλτοστρώσεων έχει έρθει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Πριν λίγους μήνες, μάλιστα, το θέμα των κριτηρίων με τα οποία γίνονται ασφαλτοστρώσεις, έθεσαν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι Ι. Καραπανάγος και Α. Μουζάκης.  Τότε, ο Κ. Παντελέου, απάντησε τα εξής:

«Υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις για ασφαλτοστρώσεις.  Δυστυχώς, δεν μπορούμε να τις καλύψουμε όλες, αυτήν τη στιγμή.  Ρίξαμε, σε συνεργασία με την Υπηρεσία, με προτεραιότητα των αιτήσεων, που είναι πάρα πολλές, από παρελθόντα έτη.  Έχουμε βάλει χρήματα, και στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο περισσότερες αποκαταστάσεις χωμάτινων δρόμων γίνεται.»   

Όταν, όμως, ο Α. Μουζάκης επανήλθε, ρωτώντας τον ποιας χρονολογίας αιτήσεις ικανοποιούνται, ο Κ. Παντελέου απάντησε:

«Εγώ δεν είπα για κάποια έτη.  Εγώ, συγκεκριμένα, στο προηγούμενο συμβούλιο, είπα ότι υπάρχουν πολλές αιτήσεις για ασφαλτοστρώσεις.  Δυστυχώς, είχαν πολλά χρόνια να πέσουν ασφαλτοστρώσεις στο δήμο.  Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, παντού.  Ρίξαμε, σε συνεργασία με την υπηρεσία και με προτεραιότητα αιτήσεων, που είναι πάρα πολλές, και των αντιδημάρχων και όλων.  Δεν είπα κάποιο έτος.  Δυστυχώς, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και μακάρι να μπορούμε να ενταχθούμε και σε άλλες χρηματοδοτήσεις.»

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ;

Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τις καλές προθέσεις και την εντιμότητα του αρμόδιου αντιδημάρχου, στα πλαίσια της διαφάνειας και της καλής, έξωθεν, προς τους δημότες εικόνα, μήπως θα ήταν καλό να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα αξιολογεί, θα προτείνει και θα ελέγχει τη σειρά με την οποία θα γίνονται οι ασφαλτοστρώσεις;

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
error: Content is protected !!