Α. ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ: «ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ»

Αποκλειστική συνέντευξη, για τα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του Λουτρακίου, παραχώρησε στο MONOLOUTRAKI.gr, τον ιστότοπο που ασχολείται ΜΟΝΟ με θέματα που αφορούν την περιοχή μας, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Α. Κουρούκλη.

–  Κα Κουρούκλη, είστε Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου.  Ποια είναι η κατάσταση στα καταστήματα του Λουτρακίου και πώς βλέπετε να διαμορφώνεται, με τα νέα δεδομένα και την πόλη μας να βρίσκεται στο «κόκκινο»;

– Είχαμε ακόμα μια δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή, η οποία επιβεβαιώνει την αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.  Στον κλάδο του λιανεμπορίου, έχουμε γίνει πειραματόζωα.  Δυστυχώς, δεν υπάρχει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς, κάτι το οποίο φωνάζουμε, εδώ και μήνες.  «Άνοιξε», «κλείσε», «click in shop», «click away», αιφνιδιασμοί, την τελευταία στιγμή.  Σε συνδυασμό με τα ελλιπή μέτρα στήριξης, οι άνθρωποι του εμπορίου έχουν οδηγηθεί σε ψυχολογική και οικονομική εξάντληση.  Και, μπροστά μας, υπάρχει αδιέξοδο.  Φοβόμαστε, πάρα πολύ, για χιλιάδες λουκέτα στον κλάδο μας. 

Και, όλα αυτά, ενώ ουδέποτε τα καταστήματά μας έγιναν εστίες μετάδοσης του ιού.  Τηρούσαμε, τηρούμε και θα τηρούμε, πιστά, τα υγειονομικά μέτρα.  Όμως, η κυβέρνηση, αντί να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, έχει, ως εύκολο στόχο, το λιανεμπόριο. 

Δεν αντέχουμε άλλο.  Έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να μας στηρίξει ουσιαστικά.

– Με ποιον τρόπο λειτουργείτε τώρα;

– Τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, τα βιβλιοχαρτοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής λειτουργούν με ραντεβού, μέσα στο κατάστημα, το λεγόμενο «click in shop». Ο πελάτης, δηλαδή, μπορεί να μπει στο κατάστημα, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.  Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις λειτουργούν με τη μέθοδο της παραλαβής από το κατάστημα (click away). Ο πελάτης, δηλαδή, θα κάνει την παραγγελία του και, αφού αυτή ετοιμαστεί, θα την παραλάβει, εκτός καταστήματος. 

Καταλαβαίνετε ότι, όλα αυτά, δεν βοηθούν καθόλου. 

– Πέρσι, πήρατε το περίφημο «800άρι», δηλαδή 800 ευρώ, για το χρονικό διάστημα που τα καταστήματά σας ήταν κλειστά, την άνοιξη του 2020.  Από τότε, έχετε πάρει κάτι;

– Δυστυχώς, όχι.

– Οι υποχρεώσεις σας, όμως, «τρέχουν». 

– Όσον αφορά τα ενοίκια, είχε γίνει μια έκπτωση 40%, στο προηγούμενο lock down.  Για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και, πιθανόν, το Μάρτιο, δεν θα πληρώσουμε ενοίκιο.  Όμως, όλα τα πάγια «τρέχουν», όπως και οι εισφορές.  Δεν έχουμε απαλλαγή από τίποτα και, όσο περνάει ο καιρός, θα βρούμε μπροστά μας ένα τεράστιο βουνό από υποχρεώσεις.

– Έχετε υπολογίσει την πτώση του τζίρου, στα καταστήματα του Λουτρακίου, αυτό το χρονικό διάστημα;

– Είναι πάνω από 40%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.    

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
error: Content is protected !!