“ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ” ΔΥΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ”

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι», με την οποία καταγγέλλει την επιμονή των κ.κ. Λογοθέτη και Ζερβού (τους οποίους θεωρεί «ξεκομμένους» από το υπόλοιπο σώμα του δημοτικού συμβουλίου), να συζητηθεί το έργο του Προαστιακού «για νιοστή φορά, έχοντας, ως κεντρικό αφήγημα, την ενημέρωσή τους».

Και όλα αυτά, όπως αναφέρεται «παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης, ενώ το ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου έχει σταθμίσει τα δεδομένα και έχει λάβει, επί αυτών, θετική απόφαση υπέρ του έργου του Προαστιακού, με ισχυρότατη πλειοψηφία, 4 φορές! Ενώ το «κλου» της υπόθεσης είναι ότι, όλες αυτές τις φορές, οι λίγοι αιτούντες πολίτες ήταν άφαντοι από τις συνεδριάσεις του Δ. Σ.!»

«Παρά ταύτα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «μολονότι οι κύριοι Ζερβός και Λογοθέτης έχουν στα χέρια τους τη μελέτη του έργου του Προαστιακού, ζητούν ενημέρωση!

Μάλιστα, η «Πρωτοβουλία» εγκαλεί τους προαναφερθέντες συμβούλους, επειδή δεν έχουν καταγγείλει:

– την αίτηση ακύρωσης του έργου, από κάποιους κατοίκους, στο ΣτΕ,

– όσους κάνουν εγκάρσια διέλευση, χωρίς νόμιμη άδεια, μέσα από την σιδηροδρομική υποδομή,

– όσους πετάνε ανώνυμα φυλλάδια ρυπαρολογίας, με σκοπό να ξεσηκώσουν τον κόσμο κατά του έργου του προαστιακού,

καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «είχαν πολιτικό και συνειδησιακό χρέος»!

Αντιθέτως, όπως αναφέρει, «στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στην οποία, σημειωτέον, δεν υπήρχε ως θέμα το εξελισσόμενο έργο του Προαστιακού), ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, στηριζόμενος όχι μόνο στο κτηματολογικό διάγραμμα της γραμμής του 1950, αλλά και στην κοινή λογική, υποστήριξε  το αυτονόητο, δηλώνοντας  ότι η γραμμή προϋπήρχε έναντι όλων των υπολοίπων ιδιοκτησιών και το έργο του Προαστιακού, ως αντικείμενο έχει την ανακατασκευή γραμμής που υπήρχε παλαιόθεν»!

«Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πρωτοπαππά, η οποία ξεκαθάρισε ότι, και για τη δημοτική της παράταξη, το θέμα αυτό έχει τελειώσει, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να άρει την υποστήριξη της, στο έργο του Προαστιακού!»

«Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, ο Δήμος Λουτρακίου πρόσφατα, εξέδωσε νομική απάντηση καταπέλτη, στο εξώδικο 3 πολιτών (μάλιστα, ο ένας εξ αυτών δεν έχει καμία εγγύτητα με τη σιδηροδρομική γραμμή και η ιδιοκτησία του έχει δίοδο από την Λεωφόρο Αθηνών) μέσα από την οποία ξεκαθαρίζει ότι το έργο του Προαστιακού εξελίσσεται, χωρίς κανένα πρόβλημα, είναι απόλυτα συμβατό με το ΓΠΣ, δεν εισέρχεται σε καμία παρόδια ιδιοκτησία, ενώ ουδείς έχει άδεια να διέρχεται μέσα από τη σιδηροδρομική γραμμή Ισθμού-Λουτρακίου.  Η προσπελασιμότητα αυτής, θα εξασφαλίζεται από τις θεσμοθετημένες ισόπεδες διαβάσεις με τους νόμιμους δρόμους!»

«Υπογραμμίζουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εάν σε κάποιους υπήρχαν ή υπάρχουν, ακόμα, δεύτερες σκέψεις, για να μεταβληθεί ο οικείος Ο.Τ.Α. σε εντολοδόχο των ελαχίστων,  θα παραβιάζονταν ευθέως ο Νόμος 3891/2010, ο οποίος δίνει την απόλυτη κυριαρχία της σιδηροδρομικής περιουσίας στον ΟΣΕ και τον οποίο αναγνωρίζει ως μοναδικό ιδιοκτήτη και υπεύθυνο για την  εκμετάλλευση  της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής!»

«Θυμίζουμε στους 20.000 των συνδημοτών μας, ότι οι κύριοι Ζερβός και Λογοθέτης, τον περασμένο Αύγουστο, καταψήφισαν την εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που αφορούσε την αδειοδότηση της κατασκευής των στάσεων του προαστιακού, σε Αιγαίου και Παπανικολάου, κάτι που, ενδεχομένως, να δημιουργούσε πρόβλημα στο έργο του Προαστιακού.

Πράγμα το οποίο, φυσικά, δεν έγινε, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων του σώματος, (των κ.κ. Γκιώνη, Καραπανάγου, Βασιλείου και της κας Πρωτοπαππά), με θεσμική υπευθυνότητα, με αξιακό περιεχόμενο και ενδιαφέρον για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας, τάχθηκαν αναφανδόν, με τα δημόσια συμφέροντα, την νομιμότητα και τις επιστημονικές εισηγήσεις των ειδικών!»

«Στο σημείο αυτό, συγχαίρουμε τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος μένοντας μακριά από ψηφοσυλλεκτικές ενέργειες και βολικές διευθετήσεις σε φίλους και συγγενείς, οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πρόοδο του τόπου μας, αλλά και το δημοκρατικό πολίτευμα,  από τη στιγμή που ενημερώθηκε διεξοδικά,  προχώρησε σε άμεση και βαρυσήμαντη παρέμβαση προς τον υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή, σχετικά με το θέμα των δρομολογίων του Προαστιακού Λουτρακίου.»

«Τέλος, η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για τον Προαστιακό, με την αποδεδειγμένη και αναγνωρισμένη πολύχρονη εμπειρία, αλλά και τους υψηλής εξειδίκευσης τεχνικούς συμβούλους  που την υποστηρίζουν αφιλοκερδώς, υπογραμμίζει ότι η πόλη του Λουτρακίου έχει όραμα, δεν θα παραμείνει στατική, θα αρνηθεί την ιδιότυπη σίτα που πάνε να της φορέσουν μερικοί και θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις και τις προκλήσεις των καιρών, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της, που εξασφαλίζουν προσβασιμότητα και τουρισμό, απαραίτητα στοιχεία της δυναμικής της.»

«Γι’ αυτό, όποια προβλήματα κι αν επινοήσουν μερικοί, προς απογοήτευσή τους, το έργο του Προαστιακού θα ολοκληρωθεί κανονικά και θα ενταχθεί οργανικά, στην πολεοδομική αναβάθμιση της νοτιοδυτικής πλευράς της πόλης του Λουτρακίου, όπως συμφέρει και έχει αποφασίσει δημοκρατικά η τοπική κοινωνία! Και, σε λίγο καιρό, θα αποτελεί τον ισχυρό πυλώνα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και οικονομικής ανάπτυξης, που έχει ανάγκη η ιστορικότερη λουτρόπολη της Ελλάδας, στο δρόμο προς τον εξευρωπαϊσμό της!»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
error: Content is protected !!