ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Ι. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

(Μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας εδώ)

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Τιμούμε εφέτος τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μια Επέτειο που μόνο εθνική υπερηφάνεια και ρίγη συγκίνησης προκαλεί. 200 χρόνια από το ριψοκίνδυνο εγχείρημα, σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα της εποχής εκείνης, αφού ο Δαβίδ αποφάσισε να στραφεί εναντίον του Γολιάθ. Το τουρκοκρατούμενο Ελληνικό Έθνος σήκωσε μπαϊράκι και στάθηκε απέναντι στην Οθωμανική αυτοκρατορία, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για ελευθερία και του Χριστού την Πίστη την Αγία. 200 χρόνια από τη μεγάλη απόφαση να ξεσηκωθούν οι υποδουλωμένοι Έλληνες, με τα γιαταγάνια και τα καριοφίλια, αψηφώντας τη λογική, τον κίνδυνο και τον θάνατο. 200 χρόνια από την ανάδειξη κορυφαίων οπλαρχηγών και ηγετικών προσωπικοτήτων που σφράγισαν με τον ηρωισμό τους τις έννοιες της αυτοθυσίας, της γενναιότητας, της ανιδιοτέλειας και της φιλοπατρίας.


Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Οι σημερινές συνθήκες που βιώνουμε, δεν επιτρέπουν τον λαμπρό εορτασμό, που θα θέλαμε, για την επέτειο των 200 ετών, λόγω των υγειονομικών μέτρων. Όμως, αυτό το γεγονός δεν αποκλείει να γονατίσουμε ευλαβικά, όπου κι αν βρισκόμαστε, και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνες και σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Είμαστε η ευλογημένη γενιά που βιώνει τον εορτασμό των 200 χρόνων και τις εκδηλώσεις του, οι οποίες καταγράφονται από τη σύγχρονη τεχνολογία, για να τις δει και να τις κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Να σηκώσουμε ψηλά την Ελληνική Σημαία και, υπό τη σκέπη της, να αναλογιστούμε τις θυσίες των Προγόνων μας στο βωμό της Πατρίδος, για να υπερασπιστούν τα ιερά μας και τα όσια. Εδώ, προκύπτει το εύλογο ερώτημα, εάν οι πράξεις τους λειτουργούν ως τηλαυγείς φάροι, παραδειγματίζοντας, εμπνέοντας και καθοδηγώντας τις νεότερες γενιές. Βέβαια, σήμερα, οι πόλεμοι δεν γίνονται σώμα με σώμα, αλλά από μακριά, ακόμη και από ήπειρο σε ήπειρο, με όπλα απίστευτης τεχνολογίας.


Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Ας ανατρέξουμε μαζί στις λαμπρές και ένδοξες σελίδες του 1821, που γράφτηκαν με ποτάμια αίματος και απερίγραπτου ηρωισμού. Ας αναζητήσουμε όλα εκείνα που μας άφησαν οι αγωνιστές του Έπους, ως παρακαταθήκη, για να τα γνωρίζουμε και να τα υπενθυμίζουμε. Ας λειτουργήσουμε, ως αναμεταδότες των Αρχών τους και των Αξιών τους. Ας ακολουθήσουμε τα χνάρια τους για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Ας επιβεβαιώσουμε με τις πράξεις μας, υπέρ της Πατρίδος, σήμερα, ότι είμαστε άξιοι απόγονοι των πολεμιστών του ΄21.

Χρόνια πολλά.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης ‘‘Αλλάzουμε ΜΑΖΙ’’

και Δημοτικός Σύμβουλος

Ιωάννης Β. Καραπανάγος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
error: Content is protected !!