Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ «ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»; «ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ» Ή «ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΕΝΙΣ;

Το γνωστό θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα γήπεδα τένις, επανήλθε προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία μπορείτε να δείτε στο κανάλι του Δήμου στο youtube, πατώντας εδώ.  Ξεκινώντας την ομιλία του, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Μαζί», Ι. Καραπανάγος, ανέφερε:

«Θα ήθελα από τον κ. Παπαθανασίου να μας πει, σχετικά με τα γήπεδα τένις, στο Λουτράκι.  Έχει ξεκινήσει μια συνεργασία των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα και έχει επέλθει, επιτέλους, μια τάξη.»

«ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ»

Το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Κ. Ζερβός: 

«Άκουσα και τον κ. Καραπανάγο και ήθελα να το θίξω και εγώ.  Είδα ότι, τελικά, αυτοοργανώθηκαν οι άνθρωποι που παίζουν τένις και έκαναν το εξής απλό: βρήκαν μια φόρμουλα μεταξύ τους, ώστε να κανονίζουν ποιες ώρες θα παίζει ο καθένας.  Βέβαια, περιμένω από τον κ. Παπαθανασίου, διότι έχουν περάσει και πάλι 2-3 μήνες από το «σύντομα» και το «προσεχές διάστημα», να μας πει ποιες είναι οι προθέσεις του με αυτόν τον κανονισμό λειτουργίας των τένις.  Δυο χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος, τον μεταθέτουμε στο μέλλον.»

«ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΝΕ»

Στην απάντησή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σ. Παπαθανασίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Κε Καραπανάγο, αναφέρατε ότι ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στα τένις.  Να σας πω, λοιπόν, ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που αγαπούν ιδιαίτερα το τένις έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ώστε να ομαλοποιηθεί μια κατάσταση, η οποία, σίγουρα, ξεκίνησε και από τους ίδιους. 

Κι αν θέλω να πω κάτι παραπάνω στον κ. Ζερβό, ο οποίος είπε ότι αυτοϊκανοποιήθηκαν, είναι κάτι το οποίο δεν το κάναμε εμείς, το κάνανε οι ίδιοι και το φτιάξανε.  Εμείς, όμως, ως δημοτική αρχή, προχωράμε σε αυτό που έχουμε πει.  Κι ας λέτε εσείς ότι παίρνει έξι μήνες και δύο χρόνια.  Θα πάμε στην ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου θα έχουμε ανθρώπους να επιβλέπουν όλο το αθλητικό περιβάλλον.  Άρα, τα γήπεδα αυτά, κάποια στιγμή, θα πρέπει να έχουν ανθρώπους και να φυλάσσονται σωστά.»

«ΔΕΝ ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ»

Η απάντηση του Σ. Παπαθανασίου προκάλεσε την αντίδραση του Κ. Ζερβού:

«Πρώτα απ’ όλα, να πω στον κ. Παπαθανασίου ότι εγώ δεν είπα ότι οι άνθρωποι στο τένις αυτοϊκανοποιήθηκαν, είπα ότι αυτοοργανώθηκαν.  Να το διευκρινίσω, ώστε να μην έχουμε παρεξηγήσεις. 

Επειδή η απάντησή του με άφησε άναυδο. Οι άνθρωποι βρήκαν έναν κώδικα συνεννόησης μεταξύ τους.  Αυτό δεν υποκαθιστά το Δήμο, ούτε παίρνει το βάρος από τον κ. Παπαθανασίου.»

«ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΛΥΝΟΥΝ;»

Ο αντιδήμαρχος, εμφανώς αγανακτισμένος από τις συνεχείς ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, για το θέμα των γηπέδων τένις, απάντησε τα εξής:

«Θα το αναδείξουμε το θέμα, πιο πολύ κι από την πανδημία. Ίσως είναι το δεύτερο θέμα, μετά την πανδημία, που δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο, είναι και το πρόβλημα των τένις.

Κε Ζερβέ, θα σας πω, για άλλη μια φορά: δεν μιλάμε για κανονισμό λειτουργίας.  Κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων υπάρχει.  Λέμε πώς θα ενισχύσουμε το κομμάτι αυτό, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και παράπονα.

Και πώς είναι δυνατόν, ο ίδιος άνθρωπος που δημιουργεί το πρόβλημα, μετά να το λύνει μόνος του; Μπορείτε να μου πείτε εσείς;» 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
error: Content is protected !!