ΔΙΑΡΚΩΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ο Χ. ΔΗΜΑΣ

Μαζί με τον πρωθυπουργό, βρίσκεται, συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, κάτι που δείχνει ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης τον εμπιστεύεται απόλυτα, σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, επισκέφθηκαν τα Ιωάννινα.  Στην ευρύτερη περιοχή, φιλοξενούνται πολλές τεχνολογικές εταιρείες και απασχολούνται πολλοί νέοι επιστήμονες, στον τομέα της πληροφορικής και της ανάπτυξης λογισμικού.  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της γνωστής εταιρείας TeamViewer, η οποία απασχολεί 50 μηχανικούς τεχνολογίας λογισμικού, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, σε 150 με 200. Τον πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος και κορυφαία στελέχη της εταιρείας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, για το γεγονός ότι ενθαρρύνει «ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που προσανατολίζεται στην τεχνολογία και ήδη ανθεί στην Ελλάδα».

Πριν λίγες ημέρες, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και ο Χρίστος Δήμας βρέθηκαν σε Μακεδονία και Θράκη και, πιο συγκεκριμένα, στη Δράμα και την Ξάνθη. Επισκέφτηκαν το εργαστήριο πολυμέσων Xanthi TechLab, το οποίο αποτελεί κόμβο για την έρευνα, την καινοτομία και την καλλιέργεια τεχνογνωσίας, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Μαθητές γυμνασίου της περιοχής, παρουσίασαν ένα ρομπότ που έχουν κατασκευάσει, κάνοντας επίδειξη των δυνατοτήτων του, ενώ φοιτητές μίλησαν για τη βιομηχανική ρομποτική και τις δυνητικές εφαρμογές της και για τις εμπειρίες τους από την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην οποία η ομάδα όπου συμμετείχαν κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Ο κ. Δήμας ανέφερε πως, πλέον, χρηματοδοτούνται, μέσω ΕΣΠΑ, τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας, ώστε να συνδέεται η ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων με την αξιοποίησή τους, κάτι το οποίο δεν γινόταν στο παρελθόν.  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Xanthi TechLab, το οποίο αποτελεί χώρο συνάντησης για τους νέους που θέλουν να μάθουν, να πειραματιστούν και να εντρυφήσουν στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Είναι εξοπλισμένο με 3D εκτυπωτές, υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, κιτ ρομποτικής κ.α. Πρόκειται για ένα στέκι δημιουργικής απασχόλησης για τη νεολαία της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. Το εργαστήριο επικοινωνεί με άλλα αντίστοιχα κέντρα νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και δημιουργεί συνέργειες με προγράμματα και εργαστήρια στον χώρο της καινοτομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Ιούλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
error: Content is protected !!