ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 5G ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας “Αλλαγή στο Λουτράκι” που κυκλοφορεί:

“Πολλά ερωτήματα έχουν φτάσει στην εφημερίδα μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά με την πρόοδο των έργων για την εγκατάσταση της οπτικής ίνας στο Λουτράκι, η οποία προσφέρει πολύ υψηλές ταχύτητες στους χρήστες του διαδικτύου, αλλά και για το πότε θα είναι διαθέσιμο το ταχύτατο δίκτυο 5G, για το οποίο, όμως, υπάρχουν πολλές και αμφιλεγόμενες απόψεις.

Απευθυνθήκαμε στον πλέον αρμόδιο να απαντήσει, την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, την WIND Hellas.  Με ιδιαίτερη ευγένεια και ταχύτητα, ανάλογη της οπτικής ίνας, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της εταιρείας, κ. Γιώργος Τσαπρούνης, απάντησε στα ερωτήματα που του θέσαμε, ως εξής:

«ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2022»

– Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα για την εγκατάσταση οπτικής ίνας στο Λουτράκι και να λειτουργήσει πλήρως το δίκτυο; 

– Η WIND έχει υλοποιήσει στην πόλη του Λουτρακίου υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων. Το έργο κατασκευής βρίσκεται στη 2η φάση υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί, στα μέσα του 2022.

– Το δίκτυο θα καλύπτει ολόκληρη την πόλη του Λουτρακίου;  Ποιες θα είναι οι ταχύτητες σύνδεσης;

– Ήδη είναι δυνατή η παροχή υπηρεσίας πρόσβασης στο Διαδίκτυο, με πολύ υψηλές ταχύτητες (έως 100 Mb/s ή 200 Μb/s, ανάλογα με το παρεχόμενο εμπορικό προϊόν), σε περίπου 3.500 νοικοκυριά. Με την ολοκλήρωση των έργων, αναμένεται να υπάρχει κάλυψη σε 6.000 κατοικίες και επιχειρήσεις του Δήμου Λουτρακίου.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

– Προβλέπεται να εγκατασταθεί οπτική ίνα και σε άλλες περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων;

– Οι περιοχές των  Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που δεν περιλαμβάνονται στο υλοποιούμενο έργο, αναμένεται να καλυφθούν, μέσω της δράσης «Ανάπτυξη Υποδομών Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra Fast Broadband» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση αυτή στοχεύει στην αύξηση της διαθεσιμότητας ευρυζωνικών υπηρεσιών επόμενης γενιάς, σε όλη τη χώρα, με στόχο τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσµατος στις Περιφέρειες της χώρας και τη διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος για ιδιωτικές επενδύσεις.  Θα υλοποιηθεί, μέχρι το 2025.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ;

– Οι χρήστες που είναι συμβεβλημένοι και δεσμευμένοι με συμβόλαια με άλλους παρόχους, θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με την οπτική ίνα, όπως π.χ. συμβαίνει, μέχρι σήμερα, με τους παρόχους που χρησιμοποιούν το δίκτυο του ΟΤΕ;

– Όλοι  οι χρήστες των οποίων τα κτίρια συνδέονται στο υφιστάμενο και στο υλοποιούμενο δίκτυο οπτικών ινών από την WIND, θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την παροχή της υπηρεσίας σύνδεσης με οπτική ίνα, από οποιονδήποτε τηλεπικοινωνιακό πάροχο αυτοί επιθυμούν.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 5G ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2022

– Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του 5G στο Λουτράκι;  Ποιες θα είναι οι ταχύτητες για τον τελικό χρήστη;

– Η υλοποίηση του δικτύου 5G εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2022. Οι ταχύτητες πρόσβασης στο Intenet μέσω του δικτύου 5G μπορούν να φτάσουν στο 1gbps.”

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Αύγουστος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
error: Content is protected !!