ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ: ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

του Π. Μνηματίδη

Τεράστια επιτυχία είχε η σημερινή κινητοποίηση των επιχειρήσεων, στο χώρο της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, στο Λουτράκι.  Εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα, ακόμα και κομμωτήρια έβαλαν «λουκέτο», για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν, ως συνέπεια των ακατανόητων (τουλάχιστον) μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Όπως, μάλιστα, λένε οι πρώτες πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις, στο χώρο της εστίασης, είχαν τεράστια επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.  Όσον αφορά το λιανεμπόριο, όπως μας πληροφόρησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Λουτρακίου, Α. Κουρούκλη, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο δεν έλαβε απόφαση για πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων.  Αρκετοί εμπορικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα αντέδρασαν σε αυτήν την περίεργη θέση του συλλόγου και, μετά από την έντονη επιθυμία πολλών μελών τους, αποφάσισαν να μην ανοίξουν, σήμερα, τις επιχειρήσεις τους.

Οι έμποροι, λοιπόν, αποφάσισαν να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στην εστίαση και να θέσουν και τα δικά τους προβλήματα.  Και αυτή η στάση τους, δείχνει το δρόμο. Μόνο ενωμένοι, συμμετέχοντας στα κοινά, δείχνοντας το δρόμο της «εξόδου» σε ανεπαρκείς και κομματικούς συνδικαλιστές, μπορούμε να επιτύχουμε.  Αν το είχαμε κάνει από την εποχή του πρώτου μνημονίου, τα πράγματα, σήμερα στη χώρα μας, θα ήταν διαφορετικά.

Το MONOLOUTRAKI.gr συνομίλησε με τον Πρόεδρο του συλλόγου των επαγγελματιών της εστίασης, Ι. Κόντη και την Πρόεδρο του συλλόγου των εμπόρων, Α. Κουρούκλη.  Όσα μας δήλωσαν, θα δημοσιοποιηθούν σε επόμενες αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
error: Content is protected !!