“ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ 40%” – “Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ!”

Για τις χθεσινές κινητοποιήσεις, στο χώρο της εστίασης, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου επισιτιστών «Ξένιος Ζευς», Ι. Κόντη:

– Κε Κόντη, πώς πήγαν οι χθεσινές κινητοποιήσεις σας;  Έκλεισαν τα καταστήματα στο Λουτράκι;

– Πήγαμε παρά πολύ καλά.  Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή, στο σύνολο των καταστημάτων εστίασης.

– Ποια είναι τα αιτήματά σας;

– Η πτώση του τζίρου μας είναι μεγάλη, λόγω των περιορισμών που εφαρμόζονται.  Τα καταστήματα πρέπει να στηριχθούν.  Ζητάμε να επανέλθουν τα μέτρα της αναστολής των συμβάσεων εργασίας και της μείωσης του ενοικίου.  Επίσης, να γίνει μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε ΜΗ επιστρεπτέες, καθώς και μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

– Έχετε κάποια εκτίμηση για την πτώση του τζίρου σας;

– Σε αυτήν τη χρονική περίοδο, είναι τουλάχιστον 40%.  Υπάρχει, γενικά, πρόβλημα.  Δεν έχουν βοηθήσει ούτε τα Σαββατοκύριακα.  Αναγκαζόμαστε και να μη δεχόμαστε πελάτες, οι οποίοι δεν έχουν μαζί τους τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

– Να πούμε ότι ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους (!!!) οι πελάτες σας πρέπει να έχουν βεβαίωση rapid test, ενώ ακόμα και παιδάκια 4 ετών (!!!) πρέπει να έχουν βεβαίωση self test!

– Ακριβώς.  Το αποτέλεσμα είναι αρκετός κόσμος να μην έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  Ακόμα και ένας, στην παρέα, να μην τα διαθέτει, δεν μπορεί να καθίσει κανείς.  Να σας αναφέρω και περιστατικό ενός ζευγαριού που επισκέφθηκε κατάστημά μας: ο σύζυγος κάθισε να φάει και η σύζυγος τον περίμενε στο παγκάκι!

– Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

– Υπάρχει ένα ψήφισμα της ομοσπονδία μας, προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει συμφωνήσει να πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί μας, στο τέλος του μήνα, όπου και θα έχουμε μια εικόνα για το πώς θα έχουν διαμορφωθεί τα έσοδα.

– Στο Λουτράκι και σε πολλές άλλες πόλεις, στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι έμποροι.  Γιατί δεν επιδιώχθηκε να γίνει κάτι τέτοιο, σε ολόκληρη τη χώρα;  Δεν είναι καλύτερο να υπάρχει μια συνολική αντίδραση;

– Δεν το γνωρίζω.  Νομίζω ότι η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μπορεί να σας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
error: Content is protected !!