«ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Για τις χθεσινές κινητοποιήσεις, στο χώρο λιανεμπορίου, μιλήσαμε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών, Α. Κουρούκλη:

– Κα Κουρούκλη, πώς πήγαν οι χθεσινές κινητοποιήσεις σας;  Έκλεισαν τα καταστήματα στο Λουτράκι;

– Η συμμετοχή ήταν πολύ υψηλή.  Μάλιστα, εκτός από τον κλάδο της εστίασης και του λιανεμπορίου, συμμετείχαν κομμωτήρια και κάποια καταστήματα τροφίμων, ως ένδειξη συμπαράστασης στις δικές μας κινητοποιήσεις.  Τέτοια κινητοποίηση δεν υπήρξε ούτε στην εποχή των μνημονίων.

– Ποια είναι τα αιτήματά σας;

– Θεωρούμε ότι, με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης, για μια ακόμα φορά, τιμωρούνται οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες, αποδεδειγμένα, δεν ευθύνονται για τη διασπορά της πανδημίας.  Θεωρούμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και άλλοι τρόποι διαχείρισης, και της Υγείας και της Οικονομίας.  Απεργούμε, επειδή λέμε «όχι» στον αθέμιτο ανταγωνισμό.  Γίνεται έλεγχος στα δικά μας, μικρά καταστήματα, ενώ στα σούπερ μάρκετ, τα οποία πωλούν αντίστοιχα είδη, μπορούν να μπουν όλοι οι πελάτες.  Επίσης, διαφωνούμε με το ρόλο της αστυνόμευσης που μας έχει επιφορτίσει με ελέγχους, για τους οποίους θεωρούμε ότι την ευθύνη πρέπει να έχουν οι κρατικοί μηχανισμοί.    

– Γιατί αυτή η κινητοποίηση στο λιανεμπόριο δεν έγινε από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό σας όργανο, πανελλαδικά;  Δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι αντίστοιχο με την εστίαση, αντί το κλείσιμο να αποφασίζεται από τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους;

– Πολλοί σύλλογοι θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να κινητοποιηθούμε την ίδια μέρα με τον κλάδο της εστίασης.  Δυστυχώς, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, η Ε.Σ.Ε.Ε. (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) πήρε αρνητική απόφαση.

– Για ποιο λόγο;

– Δυστυχώς, οι αντιδράσεις της Ε.Σ.Ε.Ε., όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είναι χλιαρές.  Αν δεν δεχόταν πιέσεις από τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα, ίσως να μην είχαμε επιτύχει πολλούς από τους στόχους μας.

– Γιατί συμβαίνει αυτό;

– Δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί, όμως, φαίνεται ότι υπάρχει ένα «κλείσιμο ματιού» στην κυβέρνηση. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
error: Content is protected !!