“ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ 9 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ 30;”

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε στη Βουλή, σχετικά με τη Σύμβαση του έργου: «Αποκατάσταση των ζημιών στο πρανές από την πλευρά της Πελοποννήσου της Διώρυγας Κορίνθου».

O κος Ψυχογιός τόνισε πως. ως Βουλευτής Κορινθίας. γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο έργο και τα προβλήματά του, αλλά και τη σημασία της Διώρυγας που, εκτός από την οικονομική και στρατηγική διάσταση, είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο στη χώρα.

Για τους λόγους αυτούς, άλλωστε, έχει γίνει σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων από τον ίδιο, τόσο ατομικά, μέσω επίκαιρης ερώτησης, όσο και συλλογικά, μέσω κατάθεσης ερώτησης, την οποία συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές.

Ο κος Ψυχογιός έκανε σαφές ότι είναι απαράδεκτο να έχει περάσει ένας χρόνος, από τότε που έκλεισε η Διώρυγα, ενώ, σε αντίστοιχες περιπτώσεις το 2018, με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπήρχαν αντίστοιχες καταπτώσεις, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα διορθώνονταν. Η κατάσταση σήμερα δεν περιποιεί τιμή για κανέναν αρμόδιο. Αναφέρθηκε, όμως, και στο άλλο πρόβλημα της περιοχής, με τη γέφυρα των Ισθμίων να παραμένει κλειστή για 27 μήνες.

Δεν υπηρετείται ούτε το δημόσιο συμφέρον, γιατί τέσσερα εκατομμύρια το μήνα (την υψηλή περίοδο) χάνονται, η δημόσια περιουσία απαξιώνεται, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ανασφάλεια και, βέβαια, η Τράπεζα Πειραιώς που έκανε τη δανειακή διευκόλυνση για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων, θα έχει αξιώσεις.

Σχετικά με την υπό συζήτηση σύμβαση, ο βουλευτής είπε πως είναι ιδιαίτερα περίεργο ότι ένα έργο που είχε αρχικά εκτιμηθεί στα 9 εκατομμύρια, τελικά, θα συμβασιοποιηθεί στα 30 και ζήτησε να κατατεθεί η μελέτη που τεκμηριώνει αυτή την άνοδο. Ζήτησε να υπάρξει πλήρες και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξει η Διώρυγα και πότε θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο, προσθέτοντας πως είναι αυτονόητο ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η παραμονή της Διώρυγας στα χέρια του Δημοσίου, η διασφάλιση των εργαζομένων, η προστασία των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και η ομαλή λειτουργία της Διώρυγας, με τακτική συντήρηση και προληπτικές παρεμβάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
error: Content is protected !!