ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΟΣ: ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΟΙ «ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ»

άρθρο του Π. Μνηματίδη

Ξέφυγε η πολιτική κατάσταση στο δήμο μας.  Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι, από το ξεκίνημα της τρίτης θητείας Γκιώνη, το 2019, όλα εξελίσσονταν ομαλά.  Άλλωστε, η δημοτική πλειοψηφία διαθέτει μόλις 9 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους.  Έντονες αψιμαχίες, μη προσέλευση και αποχωρήσεις δημοτικών παρατάξεων από τις συνεδριάσεις και αδυναμία λήψης αποφάσεων, αποτελούσαν συχνά φαινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο.

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ

Φαίνεται, όμως, πως η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, όπως, άλλωστε, σας είχε ενημερώσει, από την περασμένη εβδομάδα, το MONOLOUTRAKI.gr (διαβάστε εδώ).  Η παράταξη του δημάρχου φαίνεται αποφασισμένη να λαμβάνει τις αποφάσεις που αφορούν την Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου, τη «Λουτράκι Α.Ε.», στην Οικονομική Επιτροπή, όπου έχει την πλειοψηφία, και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Για όσους δεν γνωρίζουν, η «Λουτράκι Α.Ε.» είναι η εταιρεία που είναι μέτοχος στο καζίνο και, μεταξύ άλλων, είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίζεται ένα από το μεγάλα έργα της πρώτης θητείας Γκιώνη, το υδροθεραπευτήριο του Λουτρακίου.

ΕΙΝΑΙ, ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΘΙΚΟ; ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΕ Α.Ε.;

Η δημοτική πλειοψηφία ισχυρίζεται ότι αντλεί αυτό το δικαίωμα, από έναν πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση.  Η αντιπολίτευση το αμφισβητεί, προσθέτοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πολιτικά ηθικό οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το δήμο μας να μη λαμβάνονται στο ανώτατο όργανο αποφάσεων, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Και να μην ξεχνάμε ότι, ακόμα, βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα της μετατροπής της Κοινοπραξίας σε Α.Ε.  Το εύλογο, βέβαια, ερώτημα που προκύπτει, είναι αν και αυτή η απόφαση θα περάσει μέσα από την Οικονομική Επιτροπή.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

Έτσι, φτάσαμε στο πρωτοφανές, στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου μας, να συγκαλείται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρόσκληση Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και όχι της Προέδρου (διαβάστε εδώ), για τη συζήτηση των ίδιων θεμάτων (με διαφορετική διατύπωση) με τα οποία συνεδρίαζε, την ίδια μέρα, η Οικονομική Επιτροπή. Μεταξύ αυτών των θεμάτων, ήταν και η λήψη απόφασης για την ενοικίαση του υδροθεραπευτηρίου!

Η, ΚΑΤΑ ΤΟΝ Α. ΔΡΙΤΣΑ, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Βέβαια, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε ποτέ, λόγω έλλειψης απαρτίας, μια που δεν προσήλθαν οι συνδυασμοί της πλειοψηφίας, δηλαδή του Γ. Γκιώνη, και της μείζονος αντιπολίτευσης, δηλαδή της Μ. Πρωτοπαππά.  Αυτό το γεγονός προκάλεσε την έκρηξη του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Α. Δρίτσα, ο οποίος μίλησε για «συμμαχία» των δύο συνδυασμών, στα σημαντικά θέματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΟΙ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ»

Όμως, δεν ήταν μόνο αυτή η δήλωση, η οποία προκάλεσε σοκ στο Λουτράκι.  Από την ευρείας κυκλοφορίας «Εφημερίδα των Συντακτών», δημοσιεύθηκε και ένα άρθρο του Α. Δρίτσα (διαβάστε εδώ).  Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της ίδιας παράταξης, Κ. Ζερβός, ήταν ο μόνος που αντέδρασε, ουσιαστικά, σε όσα συνέβησαν στη συζήτηση για παροχή άδειας εμφιάλωσης στην εταιρεία που λειτουργεί το πρώην εργοστάσιο της «Ήβη» (διαβάστε εδώ).  

Στο άρθρο του, ο Α. Δρίτσας κατακεραυνώνει την πρόεδρο και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι δεν αντέδρασαν στις δηλώσεις της μετόχου και εκπροσώπου της εταιρείας: «Σε ένα σοβαρό δημοτικό συμβούλιο, με την ολοκλήρωση της τοποθέτησής της, τόσο η πρόεδρος όσο και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων θα την καταδίκαζαν και θα καλούσαν την εκπρόσωπο να ανασκευάσει επί τόπου. Κάτι τέτοιο, όμως, στη δική μας περίπτωση δεν συνέβη ποτέ!  Άνθρωποι που, για λιγότερο σημαντικά ζητήματα, έχουν σηκώσει τη σημαία της επανάστασης, σιώπησαν επιδεικτικά, σε αυτόν τον άνευ προηγουμένου ευτελισμό μας.»

Μάλιστα, στο τέλος του άρθρου, αναφέρει, επί λέξει:

«Αν σε κάποιους ο δήμος μας φαντάζει ένας εξωχώριος παράδεισος, στον όποιον, για χάρη του κέρδους, κάθε απαίτηση μιας επιχείρησης θα γίνεται δεκτή, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι δεν είμαστε όλοι «ιθαγενείς». Μεγάλα λόγια, δειλές σιωπές. Δύσκολη η ειλικρίνεια. Θράσος όλοι, θάρρος ελάχιστοι.»

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ

Η συνέχεια, σε όλα αυτά, αναμένεται σύντομα.  Και ελπίζουμε να μην είναι καταστροφική για το Δήμο μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
error: Content is protected !!