ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ – ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, “η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές και στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και η συγκρότηση των επιτροπών αυτών με (πλασματικές) πλειοψηφίες 3/5 υπέρ των παρατάξεων των δημάρχων κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ”. Μάλιστα, σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα, η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση.

Στο Δήμο μας, όπως και σε άλλους Δήμους, η Δημοτική Αρχή Γκιώνη, κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων, λαμβάνει αποφάσεις, για σοβαρά θέματα, στην Οικονομική Επιτροπή, όπου έχει πλειοψηφία, και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά η απόφαση για την εκμίσθωση του υδροθεραπευτηρίου (διαβάστε εδώ).

Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, “πηγές του ΣτΕ εξηγούν ότι οι αποφάσεις αυτές, κατ’ αρχάς, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, εκτός αν γίνει κάποια εμπρόθεσμη προσφυγή οπότε θα ληφθούν από τα αρμόδια δικαστήρια οι σχετικές αποφάσεις, τις οποίες αφενός κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει και αφετέρου η πτώση των πράξεων δεν ευνοείται από τη νομολογία δεκαετιών.”

Διαβάστε το δημοσίευμα, πατώντας εδώ, και την περίληψη της απόφασης του ΣτΕ, πατώντας εδώ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Απρίλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
error: Content is protected !!