“ΜΑΓΚΙΑ” ΓΚΙΩΝΗ – ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

Μια πολύ σημαντική συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα “Αλλαγή στο Λουτράκι” και στο MONOLOUTRAKI.gr ο πρόεδρος της εταιρείας “Ελληνικά Υδατοδρόμια”, κ. Α. Γκόβας. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την εκπόνηση των μελετών για τα δύο υδατοδρόμια τα οποία θα κατασκευαστούν στο δήμο μας, στο Λουτράκι και στο Καλαμάκι.

Γιατί, όμως, θα γίνουν δύο υδατοδρόμια στην περιοχή μας; Διαβάστε την απάντηση του κ. Γκόβα, η οποία είναι μέρος της συνέντευξης που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, στον ιστότοπο που ασχολείται μόνο με θέματα του δήμου μας, το MONOLOUTRAKI.gr:

“Όπως γνωρίζετε, μιλάμε για δύο υδατοδρόμια.  Το ένα υδατοδρόμιο θα γίνει στο λιμάνι του Λουτρακίου, με ιδιοκτήτη της άδειας το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου.  Το δεύτερο υδατοδρόμιο θα γίνει στο Καλαμάκι.  Εκεί, η άδεια θα ανήκει στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.”

“Είναι σημαντικό να γίνουν δύο υδατοδρόμια, διότι τα σημεία που έχουν επιλεγεί έχουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.  Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν τα υδροπλάνα να επιχειρούν, σε δωδεκάμηνη βάση, αν είναι δυνατόν, και τις 365 ημέρες του χρόνου.  Όταν, από την πλευρά του Λουτρακίου, είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες, από την πλευρά του Καλαμακίου, όπως με έχουν επιβεβαιώσει και οι συνεργάτες μου, συμβαίνει το αντίθετο, το σημείο είναι υπήνεμο.  Με αυτόν τον τρόπο, η προσθαλάσσωση του υδροπλάνου μπορεί να γίνεται, είτε στο ένα υδατοδρόμιο, είτε στο άλλο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, όταν γίνεται η πτήση, ώστε να μεγιστοποιείται η επιχειρησιακή λειτουργία της περιοχής και να πραγματοποιούνται όλες οι πτήσεις, χωρίς να τις ακυρώνουμε.  Και αυτό έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, του κ. Γκιώνη, και των στελεχών του Λιμενικού Ταμείου.”

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Απρίλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
error: Content is protected !!