ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΚΙ;

Σε προηγούμενη ανάρτηση του MONOLOUTRAKI.gr (δείτε εδώ), διαβάσατε το λόγο για τον οποίο θα κατασκευαστούν δύο υδατοδρόμια στο δήμο μας. Στη συνέχεια της πολύ σημαντικής συνέντευξης, την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα “Αλλαγή στο Λουτράκι” και στο MONOLOUTRAKI.gr ο πρόεδρος της εταιρείας “Ελληνικά Υδατοδρόμια”, κ. Α. Γκόβας, μπορείτε, σήμερα, να μάθετε, ποιο είναι το κόστος τους και πότε προβλέπεται να λειτουργήσουν:

– Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, αυτήν τη στιγμή;

– Το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει μια σειρά από τροπολογίες, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων.  Γι΄αυτόν το λόγο, προχωράμε στην επικαιροποίηση των τεχνικών φακέλων που έχει ετοιμάσει η εταιρεία μας και για τα δύο υδατοδρόμια, ώστε να προχωρήσουμε, πλέον, με πιο γρήγορους ρυθμούς.  

– Έχουμε κάποιον χρονικό ορίζοντα; 

– Αυτό δεν αφορά μονάχα την εταιρεία μας.  Έχει να κάνει και με τη συνεργασία με τα γραφεία που έχουν αναλάβει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.  Γι’ αυτόν το λόγο δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός, ως προς το χρονοδιάγραμμα.  Θεωρώ ότι, στους επόμενους μήνες, θα ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση των τεχνικών φακέλων.  Έπειτα, θα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει τη διαδικασία της κατασκευής των υδατοδρομίων.  Για την κατασκευή και τον εξοπλισμό, ευτυχώς, δεν είναι μεγάλο το κόστος. 

– Σε ποιο ύψος ανέρχεται;

– Είναι, περίπου, 150.000 ευρώ.   

– Θα επιδοτηθεί από κάποιον φορέα;

– Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ανέλαβε μια ιδιαίτερη θετική πρωτοβουλία και έχει προϋπολογίσει, για το 2022, ένα κονδύλι, αρχικά, της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός πρώτου δικτύου υδατοδρομίων, στην Ελληνική Επικράτεια.  Γι΄ αυτό είναι σημαντικό, το ότι έχουν προχωρήσει οι τεχνικοί φάκελοι για τα υδατοδρόμια στο Λουτράκι και στο Καλαμάκι, διότι, εάν ενταχθούν σε αυτό, η διαδικασία της υλοποίησης θα γίνει από το ίδιο το υπουργείο και θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα.   

– Ποια είναι τα επόμενα βήματα;  Ποιος θα έχει την εκμετάλλευση των υδατοδρομίων;

– Μόλις εκδοθούν οι άδειες, το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος είναι υποχρεωμένοι, από το νόμο, να προκηρύξουν διαγωνισμό για την εκμετάλλευσή τους.

– Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για την κατασκευή των υδατοδρομίων;

– Μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε τρεις μήνες.

Και όσον αφορά τη λειτουργία τους;

– Είναι εφικτό να είναι έτοιμα, έως το τέλος του 2022, ώστε να ξεκινήσουν πτητικό έργο, στους πρώτους μήνες του 2023.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Απρίλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
error: Content is protected !!