1/5: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ;

– Κε Κωνσταντή, είστε Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων και μέλος του συλλόγου Προστασίας του Δάσους «οι Άγιοι Θεόδωροι».  Σήμερα, 1η Μαΐου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.  Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

– Πρόκειται, όπως κάθε χρόνο, για την περίοδο, από 1η Μαΐου, μέχρι 31 Οκτωβρίου.  Πέρσι, ξεκίνησε λίγο νωρίτερα, με εγκύκλιο της Περιφέρειας, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.  Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι απαγορεύεται ρητά η καύση.  Οι ποινές είναι αυτόφωρο και πρόστιμο.  Προσέχουμε, για να έχουμε.  Δεν βάζουμε φωτιά, για να κάψουμε οτιδήποτε, σε καμιά περίπτωση.  Αν αντιληφθούμε καπνό, παίρνουμε αμέσως τηλέφωνο, ή το 112 ή το 199.  Μάλιστα, όλοι οι εθελοντές έχουμε ασυρμάτους και ενημερωνόμαστε, αμέσως, από την Πυροσβεστική.

– Πόσο έτοιμοι είναι ο Δήμος και ο σύλλογός σας;

– Από πλευράς Δήμου, έχουν καθαριστεί όλες οι αντιπυρικές ζώνες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες και το προσωπικό είναι σε επιφυλακή.  Από πλευράς συλλόγου, έχουμε κάνει δύο εκπαιδεύσεις, για τα μέλη του συλλόγου, μια χθες και μια πριν από δύο εβδομάδες.  Μάλιστα, έχουμε εγγράψει και καινούρια μέλη. Και τα τρία μας αυτοκίνητα, μαζί με ένα του Δήμου, είναι έτοιμα.  Είμαστε πανέτοιμοι να βοηθήσουμε, όπου χρειαστεί.

– Εκτός από τον δικό σας, ποιοι είναι οι άλλοι εθελοντικοί σύλλογοι που προστατεύουν το δάσος, στο Δήμο μας;

– Στο Λουτράκι είναι ο σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών και τα «Γεράνεια», ο κυνηγετικός σύλλογος.

– Συνεργάζεστε;

– Άψογα.  Συνεργαζόμαστε με όλους τους συλλόγους του νομού, αλλά και εκτός νομού.  Έχουμε πάει, όπου μας ζητηθεί βοήθεια.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
error: Content is protected !!