ΓΙΑΤΙ “ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ” Ο Κ. ΖΕΡΒΟΣ;

“Τρίβουν τα χέρια τους” από ικανοποίηση, στην παράταξη “Επιλογή Ευθύνης” – “Ώρα για Δράση”. Προφανώς, θεωρούν ότι η έντονη αντιπαράθεση που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ των συνδυασμών του Γ. Γκιώνη και της Μ. Πρωτοπαππά, τους ευνοεί, εκτιμώντας ότι ο κόσμος θέλει να ακούσει τους υποψηφίους να μιλούν για τα προβλήματα της πόλης και όχι να αναλώνονται σε διαλόγους, με χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το άρθρο του Α. Παντελέων, υποψηφίου με την παράταξη του Κ. Ζερβού, το οποίο ο συνδυασμός μας απέστειλε, σήμερα το πρωί, στο MONOLOUTRAKI.gr, τον ιστότοπο που ασχολείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με θέματα που αφορούν μόνο το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων:

“Με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη και της Κας Μαρίας Πρωτοπαπά, υποψήφιας Δημάρχου, περί όνου σκιάς, ροζ «συννεφακίων» και μισογυνισμού, αλλά και την πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Κωστή Ζερβού, σε τηλεμαχία με όλους τους υποψήφιους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:
Πότε, αν όχι τώρα, θα μιλήσουμε για τα προβλήματα που απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτών και θα προταθούν προτεραιότητες και λύσεις, από τις Δημοτικές Παρατάξεις;
Έχουμε σχέδιο και όραμα για το μέλλον αυτού του Τόπου; Πώς θέλουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας;
Πώς θα προστατέψουμε ό,τι κληρονομήσαμε στον τόπο μας, για να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, δηλαδή τα Δάση μας, τις παραλίες, το νερό, την πολιτιστική κληρονομιά, τους Δημόσιους Χώρους, την Δημοτική Περιουσία και τον Αέρα που αναπνέουμε; Πώς θα σταθούμε, ως τοπική κοινωνία, αλληλέγγυοι στους νέους, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους, τους αναξιοπαθούντες, τα ΑΜΕΑ, αλλά και τους νέους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, τεχνίτες και βιοτέχνες;

Στο δια ταύτα Κύριοι. Τι έχετε να προτείνετε για:

• Την προστασία του περιβάλλοντος (Πρόληψη – Προστασία – Πυρόσβεση Δασών, Αποκατάσταση ρεμάτων στη φυσική τους κατάσταση, Αντιπλημμυρικά, Διάβρωση ακτών, Μέτρηση αέριων ρύπων, Προστασία υδροφόρου ορίζοντα όλου του Δήμου, Προστασία Κορινθιακού και Σαρωνικού Κόλπου, από ρύπους και υπεραλίευση).
• Την Πολιτική προστασία (Πυρκαγιές, Πλημμύρες, Σεισμούς, Συντονιστικό όργανο και Εθελοντισμός)
• Την καθαριότητα (Αστικών και Περιαστικών περιοχών, Ανακύκλωση, Δημοτικά τέλη).
• Την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δήμου (Ηλεκτροφωτισμός Δήμου με λαμπτήρες LED, Θερμομόνωση Δημοτικών Κτιρίων, Τηλεθέρμανση Κολυμβητηρίου, Υδροθεραπευτηρίου, Σχολικών και Δημοτικών κτιρίων).
• Το νερό (Προστασία της ποιότητας, της ποσότητας και της ιδιοκτησίας των νερών μας, Προστασία υδροφόρου ορίζοντα όλου του Δήμου, Συντήρηση Δικτύων, Βιολογικός Καθαρισμός – Αποχετευτικά).
• Την κοινωνική πολιτική (Σχολικά γεύματα, Φροντίδα ηλικιωμένων, τα ΑΜΕΑ, Κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, φροντιστήρια, συσσίτια και στέγαση για ανέργους, αστέγους, ανασφάλιστους, πληγέντες από θεομηνίες, εξαρτημένους και μετανάστες).
• Το κυκλοφοριακό (Στάθμευση, Περιφερειακός, Διάνοιξη κύριων δρόμων σχεδίου πόλης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομοι).
• Την οικονομική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας (Τουρισμός, Πρωτογενής Τομέας, Μεταποίηση, Εμπόριο, Υπηρεσίες)
• Τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό (Πολιτιστικό Κέντρο, Φιλαρμονική, Αθλητικοί Χώροι, Μαζική Άθληση, Συνεργασία Δήμου και Συλλόγων, Ανάδειξη Αρχαιολογικών Χώρων, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις).
• Την Προστασία Δημόσιου και Δημοτικού χώρου και Δημοτικής περιουσίας (Ελεύθερες παραλίες, Πλατείες, Πεζοδρόμια, Διαβάσεις πεζών).
• Την Προστασία και αξιοποίηση Δημοτικής περιουσίας (Καζίνο, Υδροθεραπευτήριο, Δημοτικά ακίνητα, Νερά).
• Την Ψηφιακή οργάνωση του Δήμου για την ενημέρωση, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή και την κριτική των δημοτών. Αμφίδρομη επικοινωνία και εξυπηρέτηση των πολιτών με τα πλέον σύγχρονα, ψηφιακά μέσα αλληλεπίδρασης.

Στα παραπάνω θέματα και σε άλλα περισσότερα πρέπει να προβληματιστούν, να ενημερωθούν, να σκεφτούν και να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, όχι μόνο οι υποψήφιοι αλλά και οι Δημότες – ψηφοφόροι. Το μέλλον του Δήμου και των παιδιών μας είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να αφήνεται με λευκές επιταγές σε λίγους εκλεγμένους, αλλά να το συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί, με συμμετοχή, με διαφάνεια, με ενημέρωση, με δημοκρατικές διαδικασίες και ισονομία. Από αυτήν τη διαδικασία δεν περισσεύει κανείς.

Με τη συμβολή όλων θα προκύψει το καλύτερο.


Παντελέων Αθανάσιος – Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Επιλογή Ευθύνης – Ώρα για Δράση
ΚΩΣΤΗΣ ΖΕΡΒΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ”

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
error: Content is protected !!