«ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ»

Η καθαριότητα σε έναν Δήμο είναι παιδεία, είναι τρόπος ζωής και αποτελεί τον καθρέφτη πολιτισμού των κατοίκων του. Ένας καθαρός Δήμος που, στη ροή της καθημερινότητας,  αποτελεί υπόθεση όλων μας, συνιστά έναν πολιτισμένο Δήμο.

Οι προσπάθειες της Δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων καθαριότητας και πρασίνου να τον διατηρήσουν στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, σε ολόκληρη την επικράτειά του, εντείνονται καθημερινά.

Με πρόγραμμα, αλλά και με τα μέσα που διαθέτουμε, πάντα σε συνεργασία με τους πολίτες, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας, και σε αυτόν τον τομέα. Δεν περιοριζόμαστε στη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αλλά προχωράμε και σε άλλες δράσεις, δίνοντας διαρκώς μια μάχη, για να αποκτήσουμε την εικόνα ενός καθαρού Δήμου.

Είναι μια μάχη που δίνεται καθημερινά και, πολλές φορές, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με το προσωπικό μας να δίνει τον καλύτερο εαυτό του.

Δίνει πραγματική αξία στο Δήμο μας, τόσο ο επισκέπτης, όσο και οι δημότες του, να ζουν σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, γιατί ως δείκτης πολιτισμού, η καθαριότητα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξής του.

Ένα υγιές περιβάλλον, αποτελεί υποχρέωσή μας και απαίτηση των πολιτών, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον κανονισμό καθαριότητας και να τηρούν τις οδηγίες του.

Εδώ και πολλά χρόνια, στην υπηρεσία μας δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι θέσεις αυτές καλύπτονται, είτε με συμβάσεις εποχικού προσωπικού (οκτάμηνα), είτε με προγράμματα του ΟΑΕΔ, που έχουν πάντα ημερομηνίες λήξης.  Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να επιτευχθούν, ούτε η εύρυθμη λειτουργία της, ούτε η ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ήδη, στο Δήμο μας, στις 29/8 έληξαν οι συμβάσεις 35 εποχικών υπαλλήλων καθαριότητας και, στις 31/8, έληξαν οι συμβάσεις 8 ακόμη υπαλλήλων, στα πλαίσια του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια άνεργων (55-67 ετών). Δυστυχώς, δεν έχουμε δυνατότητα παράτασης, τουλάχιστον του εποχικού προσωπικού που, τους καλοκαιρινούς μήνες, ούτε αυτό επαρκεί, λόγω κατακόρυφης αύξησης των επισκεπτών μας.

Παρά ταύτα, με το ελάχιστο για τα όρια του Δήμου μας προσωπικό που διαθέτουμε, τόσο στην καθαριότητα, όσο και στο πράσινο, με οργάνωση, σχέδιο, συντονισμό και συνεπή προγραμματισμό, θα αγωνιστούμε, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις όλων.

Σε αυτήν την προσπάθεια, σας θέλουμε όλους συμμάχους μας, για έναν Δήμο καθαρό και νοικοκυρεμένο, σε κάθε γειτονιά του!

Αθανάσιος Μουζάκης

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την “Παρέμβαση Πολιτών” του Γ. Γκιώνη

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
error: Content is protected !!