“ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ” – ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Κ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση και μετατροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου σε Πειραματικό

Με το παρόν ψήφισμα δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση και μετατροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου σε Πειραματικό.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει τις εξής συνέπειες:
Α) Ενισχύει την κατηγοριοποίηση/διαφοροποίηση των σχολείων, δημιουργώντας σχολεία πολλών ταχυτήτων, εις βάρους του δικαιώματος των παιδιών σε σύγχρονη ενιαία μόρφωση.
Β) Οι μαθητές θα εισάγονται αποκλειστικά με κλήρωση, στην Α’ τάξη του Δημοτικού. Η επιλογή των μαθητών γίνεται ανεξαρτήτως από τον τόπο διαμονής τους, οπότε χάνεται η εντοπιότητα και το «σχολείο της γειτονιάς». Επομένως, τα παιδιά που δεν θα είναι στην κλήρωση μένουν εκτός σχολείου, οπότε θα τοποθετηθούν σε άλλα σχολεία, όμορα της περιοχής. Τα όμορα σχολεία με τη σειρά τους, θα δουν τον αριθμό των μαθητών τους να αυξάνεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.
Γ) Προωθεί τις χορηγίες από ιδιωτικούς φορείς, την απαλλαγή της χρηματοδότησης από το κράτος, τη δυνατότητα παρέμβασης από εξωσχολικούς φορείς, στη λειτουργία του σχολείου ή στο πρόγραμμα σπουδών.
Δ) Καταργεί τη μόνιμη και σταθερή εργασία στα Πειραματικά σχολεία, εδραιώνει την κουλτούρα της αξιολόγησης, καταργώντας την οργανικότητα των θέσεων των εκπαιδευτικών, θεσμοθετώντας την κρίση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με τη διαδικασία της συνέντευξης.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα μαθητών και εκπαιδευτικών, μέχρι την τελική δικαίωση.

Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
Α΄ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κορινθίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
error: Content is protected !!