ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ!

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της λειψυδρίας, με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (Α638/20-2-2024, ΑΔΑ: 9ΔΗΤ46ΝΠΙΘ-ΦΩΙ).

Η απόφαση εκδόθηκε, ύστερα από τεκμηριωμένο αίτημα του Δήμου, για την άμεση αναγκαιότητα προστασίας των αποθεμάτων νερού καθώς και τη δρομολόγηση και ολοκλήρωση, μέχρι τον Ιούνιο, συμπληρωματικών έργων εξεύρεσης νέων υδατικών πόρων.

Για το σκοπό αυτό, καταρτίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ η Πράξη με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ 2022-24» που περιλαμβάνει 26 μελέτες συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν, ενδεικτικά, αφαλατώσεις, νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμό γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

Την ερχόμενη εβδομάδα, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ., θα τεθούν προς έγκριση οι παραπάνω μελέτες, προκειμένου να ανατεθεί η εκτέλεση των συμβάσεων με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Αγαπητοί καταναλωτές,

Η μάχη ενάντια στην λειψυδρία είναι υπόθεση όλων! Έχουμε χρέος, απέναντι στις επόμενες γενιές, να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φυσικό αγαθό του μεταλλικού νερού, χάρη στο οποίο ο Δήμος μας είναι παγκόσμια γνωστός.

Εκτός από την εξασφάλιση νέων ποσοτήτων νερού, είναι απολύτως αναγκαίος ο περιορισμός της κατανάλωσης, αποκλειστικά και μόνο για ανάγκες ύδρευσης.

Σας καλούμε να γίνετε συμπαραστάτες στον κοινό αγώνα, για την εξασφάλιση φτηνού και υγιεινού νερού, σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις.

Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, ξεκινάμε από σήμερα μια προσπάθεια συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης, όχι μόνο για την πορεία των έργων, αλλά και για τα συμπληρωματικά μέτρα εξοικονόμησης νερού και το δραστικό περιορισμό της αλόγιστης χρήσης και της σπατάλης.

Η πρόσβαση στο φυσικό αγαθό του νερού είναι δικαίωμα όλων μας!

Η προστασία του νερού είναι υποχρέωση όλων μας!

Για την ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Δημήτριος Πρωτονοτάριος

Δημοτικός Σύμβουλος Λ-Π-ΑΘ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
error: Content is protected !!