«ΟΣΟ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ»!

Μεγάλη εθελοντική δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στους Αγίους Θεοδώρους, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στο δρόμο προς το Πράθι. Πρόκειται για μια περιοχή που είχε πληγεί από πυρκαγιά, πριν από αρκετά χρόνια.  Ήταν μια ακόμα πρωτοβουλία του συλλόγου «Διγενής», σε συνεργασία με την οργάνωση We4all.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας έγιναν ένα με το δάσος και φύτεψαν πάνω από 1.000 δέντρα, με συγκεκριμένη μελέτη και έγκριση από το Δασαρχείο Κορίνθου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία μικρών παιδιών, με τους γονείς ή τα σχολεία τους, όπως το 3ο Δημοτικό Κορίνθου, με τους εκπαιδευτικούς Μαρίνα Θεοδοσίου, Φούνκογλου Πετρούλα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Χρήστο Αλευρά, αλλά και εκπροσώπων συλλόγων, όπως ο Ίβυκος, με τον Πρόεδρό του, Ιωάννη Κακούρο, και την Αντιπρόεδρο, Γιούλη Σεραφείμ. Αναμενόμενη ήταν και η παρουσία του γεωπόνου, πρώην Προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου και νυν Δημοτικού Συμβούλου, Παναγιώτη Πέτρου. Το παρόν έδωσαν, επίσης, οι “Επιδραστικοί Πολίτες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων”.

Η δεντροφύτευση έγινε με βραδύκαυστα φυτά και δέντρα, τα οποία τα συναντάμε παντού σε δάση.  Φυτεύτηκαν ακακίες, χαρουπιές, κουτσουπιές, δεντρολίβανα και θυμάρια, τα οποία, εκτός από τη δημιουργία πνευμόνων πρασίνου, συμβάλλουν στη βιοποικιλότητα. Τα φυτά, σε αρχικό στάδιο, μέχρι το ριζικό τους σύστημα να γίνει ένα με το έδαφος, χρειάζονται πότισμα, το οποίο, επίσης, έχει αναλάβει ο «Διγενής».

«Όσο καίνε τα δάση, εμείς θα τα φυτεύουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Διγενής» και Δημοτικός Σύμβουλος, Σωτήρης Κουφογιάννης.  «Η παρουσία όλου αυτού του κόσμου, μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε όλα όσα κάνουμε για την προστασία των δασών.»

Να σημειωθεί ότι ο «Διγενής» έχει προγραμματίσει νέα μεγάλη δεντροφύτευση, στις αρχές Οκτωβρίου, σε σημείο του δήμου μας, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!