Θ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΟΥ: Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ “ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ” ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

συζήτηση με τον Π. Μνηματίδη

– Κυρία Μαυροματίδου, εκτός από αντιδήμαρχος, είστε και πρόεδρος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Στρατηλάτη, η οποία, πριν λίγες μέρες, είχε μια μεγάλη επιτυχία: ανέβηκε στη Β’ Εθνική γυναικών. Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας.

– Ο Αθλητικός Όμιλος «Στρατηλάτης» ιδρύθηκε το 2007 και, πραγματικά, στηρίζει το γυναικείο βόλεϊ.  Ήταν μια δική μου πρωτοβουλία, επειδή, τότε, στους Αγίους Θεοδώρους, είχαμε μόνο μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, έναν αθλητικό όμιλο και για το γυναικείο πληθυσμό, που τότε είχε τμήματα βόλεϊ, τένις και handball.

Σήμερα υπάρχει το βόλεϊ, ένα πολύ δυνατό τμήμα, το οποίο στελεχώνεται από παιδιά της τοπικής κοινωνίας. Αφού δημιουργήσαμε αναπτυξιακά τμήματα παγκορασίδων, κορασίδων και νεανίδων, πριν τρία χρόνια δημιουργήσαμε τη γυναικεία ομάδα, η οποία φέτος συμμετείχε στην Α’ κατηγορία Πελοποννήσου και πέτυχε την άνοδό της στη Β’ Εθνική.  Προπονήτρια της ομάδας είναι η Γιώτα Δέδε και γυμναστής ο Μάκης Δέδες.

– Η ομάδα αποτελείται από γυναίκες από τους Αγίους Θεοδώρους;

– Κυρίως από τους Αγίους Θεοδώρους, έχουμε όμως και αθλήτριες από το Λουτράκι και την Κόρινθο.

– Πώς σχεδιάζετε να προχωρήσετε στη Β’ Εθνική;  Πάλι με αθλήτριες από την περιοχή μας;

– Αυτό είναι το όραμά μας: η ομάδα να αποτελείται από δικά μας παιδιά.  Όμως, για την τελική σύνθεση της ομάδας, θα μπορέσω να σας απαντήσω σε λίγες εβδομάδες.

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας στη Β’ Εθνική;

– Να διατηρήσουμε τη θέση μας.  Γενικότερα, θα σας πω ότι ο αθλητισμός αποτελεί μια διέξοδο.  Προσωπικά, υποστηρίζω ιδιαίτερα το σχολικό αθλητισμό.  Αν φτάσουμε στον πρωταθλητισμό, έχει καλώς.  Τώρα που τα καταφέρουμε, θα προσπαθήσουμε, με κάθε τρόπο, να στηρίξουμε αυτήν την επιτυχία.

– Πώς καλύπτονται τα έξοδα της ομάδας;

– Ένα μέρος από χορηγία του Δήμου και από επιχειρήσεις της περιοχής μας.

– Θα αντέξει αυτό το μοντέλο στη Β’ Εθνική;

– Πιστεύω πως ναι.  Κι όταν πιστεύεις κάτι, το καταφέρνεις.

– Ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτήν την προσπάθεια;

– Βεβαίως. Το γήπεδό μας, σε κάθε αγώνα, είναι γεμάτο, από φιλάθλους των Αγίων Θεοδώρων, του Λουτρακίου και των γύρω περιοχών, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. 

Θα ήθελα να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό, στις μικρές κοινωνίες που ζούμε, να δημιουργούμε συλλόγους, υγιείς διεξόδους για τα παιδιά του τόπου μας, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και να οραματίζονται.  Πολιτισμός, αθλητισμός και παιδεία είναι όλα συνυφασμένα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
error: Content is protected !!