“ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΣΑΙ”

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, συζητήθηκε το θέμα της μονοδρόμησης της παραλιακής οδού Ποσειδώνος.  Η εφημερίδα «Αλλαγή στο Λουτράκι» και το MONOLOUTRAKI.gr επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Α. Σακελλαρίου, για να πληροφορήσουν τους αναγνώστες τους για τις εξελίξεις.

– Κε Σακελλαρίου, είστε Πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, στην οποία, χθες, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της μονοδρόμησης της παραλιακής οδού Ποσειδώνος.  Όταν το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του συμβουλίου της Τοπικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας, υπήρξε έντονη αντίδραση, από την παράταξη της Μ. Πρωτοπαππά.  Μάλιστα, εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία τίθενται πολλά ερωτήματα.  Τι συνέβη, στη χθεσινή συνεδρίαση;

– Σήμερα, ως οφείλαμε, περάσαμε το θέμα, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.  Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας, ο κ. Μακρίδης.  Έγινε από εμένα η εισήγηση, στην οποία υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα της συγκεκριμένης μονοδρόμησης.  Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την κατεύθυνση την οποία θέλουμε να δώσουμε στην πόλη μας.  Αυτή η μελέτη και η αντίστοιχη απόφαση που θα λάβουμε, είναι τμήμα ενός τεράστιου έργου, για το οποίο αναμένουμε τη σχετική έγκριση.  Πρόκειται για τον ενιαίο πεζόδρομο, ο οποίος θα συνδέει την Κόρινθο με το Λουτράκι.  Σε αυτό το έργο, περιλαμβάνεται η μονοδρόμηση της Ποσειδώνος, από την οδό Παπανικολάου, έως την Μελίνας Μερκούρη (Αιγαίου). 

– Υπήρχαν αντιδράσεις, στη συνεδρίαση της επιτροπής, από την παράταξη της Μ. Πρωτοπαππά;

– Από την αντιπολίτευση, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, είχε προσέλθει μόνο ο κ. Σταυρόπουλος, από την παράταξη με επικεφαλής τον κ. Καραπανάγο. 

– Η παράταξη της Μ. Πρωτοπαππά εκπροσωπείται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής;

– Εκπροσωπείται, από τον κ. Ευθύμιο Σακελλαρίου, ο οποίος δεν παρέστη και δεν ειδοποίησε για την απουσία του.  Επίσης, ο κ. Δ. Δέδες εκπροσωπεί την παράταξη του κ. Λογοθέτη, ο οποίος, επίσης, δεν παρέστη.

Έγινε συζήτηση και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, από την Τεχνική Υπηρεσία.  Το θέμα ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία.  Μειοψήφησε ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος είχε τις δικές του θέσεις και προβληματισμούς.  Θεωρεί ότι η συγκεκριμένη μονοδρόμηση μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο, επειδή δεν έχουν διανοιχθεί οι κάθετες οδοί προς την παραλία και η παράλληλη, προς τον Προαστιακό. 

Σε αυτόν τον προβληματισμό, απαντήσαμε ότι αυτό θα είναι και ένα κίνητρο, ώστε να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για το μεγάλο έργο του Προαστιακού, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να γίνουν. 

Σας επαναλαμβάνω, ότι το θέμα είναι το πώς θέλουμε την πόλη μας.  Θέλουμε έναν παραλιακό πεζόδρομο, στον οποίο θα μπορείς να κινείσαι.  Σήμερα, το στενό κομμάτι του πεζοδρομίου είναι, μόλις, 1 μέτρο και 20 εκατοστά.  Αυτό θα πολλαπλασιαστεί, διότι το πλάτος του δρόμου που θα απομείνει, μετά τη μονοδρόμηση, θα είναι 3,5 μέτρα.  Παράλληλα, θα γίνει ένας μεγάλος δρόμος για πεζόδρομο και για ποδηλατόδρομο, η οποίος θα εκτείνεται από το κέντρο του Λουτρακίου, έως τη γέφυρα της Ποσειδωνίας.     

– Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη της κας Πρωτοπαππά ισχυρίζεται ότι οι μετρήσεις του κυκλοφοριακού φόρτου πραγματοποιήθηκαν το 2018 και, ενδεχομένως, τα δεδομένα να έχουν αλλάξει.  Επίσης, αναφέρει ότι δεν γίνεται λόγος για την υλοποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

– Καταρχήν, να σας πω ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με την Τεχνική Υπηρεσία, ασχέτως αν θα τους κάλυπταν ή όχι οι απαντήσεις.  Μου κάνει εντύπωση αυτό.  Δηλαδή, από αυτό που διαβάσαμε, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.  Και, βέβαια, δεν προσήλθαν ούτε στη συνεδρίαση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε να υποστηρίξουν την άποψή τους.

Στην ερώτησή σας, λοιπόν, σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη, θα σας αναφέρω ότι οι μετρήσεις έγιναν σε ημέρες με ιδιαίτερο φόρτο, στο τριήμερο των Αποκριών. Όσον αφορά το Γ.Π.Σ., η μονοδρόμηση δεν αναιρεί την εφαρμογή του.  Αντίθετα, μπορεί και να την επιταχύνει.  Το Γ.Π.Σ. θα εφαρμοστεί κανονικά.             

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
error: Content is protected !!